În 10 zile, petroliştii ar putea stabili noile preţuri la carburanţi: ANRE urmează să propună spre examinare proiectul

În cadrul primei ședințe de lucru de astăzi, 1 martie, a noilor membri din cadrul Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică s-a stabilit că pe 11 martie va fi examinat și propus spre aprobare Proiectul Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, dar și alte proiecte de acte de reglementare.

Foto: UNIMEDIA

Dacă se va aproba noua metodologie, atunci petroliștii vor fi liberi să vândă benzina și motorina cu căt vor dori, cu condiția ca profitul să nu depășească 10 %.

De menționat că actualii directori au fost selectați în cadrul unui concurs public organizat de Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova.

Astfel, în funcția de director general ANRE a fost numit Veaceslav Untilă.

De asemenea, din consiliu mai fac parte fostul deputat Ștefan Creangă, ex-ministrul economiei Octavian Calmîc și Eugen Carpov.

Toate cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.


Pub