Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste 300 de magistrați participă…

Peste 300 de magistrați participă la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova

Foto: csm.md

Peste 300 de magistrați din toate instanțele judecătorești din țară, participă astăzi, 1 martie, la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturuii (CSM), la propunerea judecătorilor prezenți la ședință, cu votul deschis al majorității simple, Victor Micu, președinte al CSM, a fost ales în calitate de Președinte al Adunării Generale a Judecătorilor. În calitate de secretar al ședinței Adunării a fost selectată Lilia Țurcan, Președintele Judecătoriei Edineț.

Proiectul Agendei Adunării Generale a Judecătorilor a fost prezentat și aprobat integral. Astfel, conform agendei ședinței Adunării vor fi supuse examinării următoarele chestiuni:

1. Prezentarea Raportului privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii și a sistemului judecătoresc în anul 2018;

2. Prezentarea Raportului Curții Supreme de Justiție privind unificarea practicii judiciare оn anul 2018;

3. Diverse.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova se întrunește anual și este organizată de către Consiliul Superior al Magistraturii. La eveniment participă judecătorii sistemului judecătoresc, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor de drept, precum și reprezentanți ai societății civile și instituțiilor mass-media.

Foto: csm.md