Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea bazinului de înot de la Liceul „George Meniuc"

   1632

Astăzi a fost inaugurat, după reparația capitală, bazinul de înot de la liceul teoretic „G. Meniuc" din sectorul Râșcani al capitalei. Este unicul obiectiv de acest gen renovat în ultimii ani. La eveniment au participat primarul general interimar, Ruslan Codreanu și responsabili ai Direcţiei municipale Educaţie, Tineret şi Sport.

Cheltuielile pentru renovare, în sumă de 3 milioane lei au fost acoperite din bugetul municipal, prin intermediul Direcției Construcții Capitale.  

Ruslan Codreanu a menționat că în prezent, acest bazin de înot, este cel mai modern obiectiv din cele existente în cadrul instituțiilor de învățământ din Chișinău. Respectă toate standardele de calitate, fiind create condiții optime pentru orele de înot. „Avem nevoie de astfel de zone de recreere, de educare, în fiecare liceu din oraș, pentru a le putea oferi copiilor un mediu favorabil pentru dezvoltare, iar înotul îi va ajuta să practice un mod sănătos de viață", a conchis primarul capitalei.

După renovare, circa 400 elevi din clasele 2 - 4, frecventează orele de înot. Copii sunt supravegheați în permanență de către 5 antrenori de înot. Până la sfârșitul lunii curente va fi elaborat un nou orar săptămânal, pentru a oferi posibilitatea mai multor copii din instituția de învățământ să practice înotul. În liceul „George Meniuc studiază 1200 de elevi.

Bazinul de înot de la liceul „George Meniuc" are o suprafaţă de 60 m² (12 m x 5 m). Dispune vestiare , dușuri și de un sistem de ventilare, filtrare și încălzire a apei. Pentru  întreținerea anuală a piscinei din bugetul municipal vor fi alocați circa 1,3 mil. lei.