(video) EXCLUSIV! Un cuplu de moldoveni din Olanda şi-a primit electromobilul Tesla după 3 ani de aşteptare. Prima experienţă

Bucurie mare pentru un cuplu de moldoveni stabiliţi de mai mulţi ani în Olanda. Acum o săptămână, cu ocazia lansării livrărilor în Europa, tânăra familie şi-a ridicat propriul lor exemplar Tesla Model 3, acesta fiind şi primul lor electromobil modern.

Am intrat în contact cu aceştia şi am aflat mai multe detalii, inclusiv primele lor impresii.

Ideea de a procura o maşină electrică le-a venit acum câţiva ani, atunci când şi noi, dar şi ei au privit prezentarea prototipului Model 3, organizată la 1 aprilie 2016. Electromobilul i-a impresionat atât de mult, încât comanda preliminară a fost depusă chiar în primele minute de la deschiderea cărţilor corespunzătoare.

“Noi am făcut pre-comanda în 2016, în primul minut când Tesla a prezentat prototipul lui Model 3. Aveam câteva luni de la mutarea în Olanda, renunțasem la mașina cu care am venit din Moldova pentru că am trecut total la biciclete (parcările sunt scumpe în Olanda, benzina la fel și orașul nu e proiectat ca să folosești mașina pentru mersul la serviciu sau la supermarket). Astfel noi am trecut foarte bucuroși doar la biciclete.

Dar oricum ne lipsea o mașină pentru deplasările în afara orașului și călătoriile mai lungi, așa că anunțul Tesla despre o mașină mai ieftină ne-a făcut tare cu ochiul. Am făcut atunci precomanda și am așteptat trei ani până a venit.

Tesla are sediul său central european în Olanda și o uzină de asamblare tot aici, așa că noi am fost printre primii din Europa care au primit Model 3. Am luat-o fix o săptămână în urmă”, ne-a spus Oxana Greadcenco.

Vezi şi: (video) Venirea Tesla Model 3 în Europa, motiv de bucurie. Primele impresii despre maşină

Modelul ales de această familie este un Model 3 Long Range, cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) şi un sistem de tracţiune integrală. Bateria cu o capacitate de 75 kWh poate asigura o autonomie oficial declarată de până la 500 de km, iar cu update-ul anunţat acum câteva ore chiar va creşte până la 520 de km.

Acest Model 3 i-a costat în total în jurul a 63.500 de euro: maşina în sine 58.800 euro, culoarea roşie 2.700 de euro, interiorul alb alţi 1.000 de euro şi cu cei 1.000 de euro pentru precomandă se face suma totală.

Tesla Model 3 este cu adevărat o maşină ieftină în Olanda. Pentru comparaţie, un Mercedes-Benz E 53 AMG Coupe bine dotat ajunge să coste 150.000 de euro (în Moldova are un preţ de start de 76.960 de euro)!

Vezi şi: (video) Premieră în Olanda – Tesla Model S Shooting Brake! Doar 20 vor fi făcute

Iată cât de simplu a fost configurat electromobilul:

Primele zile de condus au confirmat autonomia declarată de producător.

“Bateria ţine 500 de km și o încărcăm o dată la 3 zile, acum conducem mai mult pentru că e entuziasmul de la început :), dar pentru nevoile noastre o încărcătură va ajunge cam pentru o săptămână”, a declarat Oxana Greadcenco.

“Încă ceva: dacă mergi cu o viteză constantă de 80 de km/h, autonomia poate creşte şi la 700 de km! Mașinile electrice sunt mai eficiente la viteze mici. Sistemul Autopilot nu l-am cumpărat (costă încă 5.000 de euro) pentru că ducea prețul dincolo de zona de confort. Încă o veste bună este că primăria oraşului Amsterdam ne-a aprobat cererea și ne vor instala un încărcător lângă casă ca să o încărcăm peste noapte și să nu trebuiască să așteptăm la vreo staţie publică”, a adăugat Dan Ursu, soţul Oxanei, care şi-a creat deja un vlog în care va publica periodic materiale despre exploatarea vehiculului.

Iată şi un test al condusului pe autostradă, dar şi a sistemului audio:

În linii generale, concetăţenii noştri sunt deocamdată mulţumiţi de acest vehicul electric: este rapid, are o autonomie bună şi este confortabil (ce-i drept mai puţin la viteze mari), unde mai pui că au primit şase luni de folosire gratuită a staţiilor Supercharger (pentru că au participat la un program prin recomandarea cărora altcineva şi-a cumpărat la fel o Tesla) şi sunt scutiţi de stat de la plata taxei de drum pe o perioadă nedeterminată!

“În această vară vom face o călătorie lungă prin toată Europa şi luăm în calcul să venim și prin Moldova cu electromobilul nostru. Există multe preconcepții, dar mașinile electrice sunt perfecte pentru o țară mică (deși am prefera să fie mai ieftine)”, a conchis Dan Ursu.

Vezi şi: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Amintim că şi noi am condus o Tesla Model X chiar pe drumurile din Moldova: (video) Test Drive: Tesla Model X P90D

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/