/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Fără proiecte, după înfrângerea PD. Președintele raionului Ialoveni anunță că proiectele de dezvoltare vor fi suspendate temporar

missing
01 martie 2019, ora 19:12

Au pierdut alegerile și au suspendat proiectele. După ce candidații PD au suferit înfrângere pe circumscripțiile din raionul Ialoveni, președintele raionului, și el democrat, a anunțat pe o rețea socială că proiectele de dezvoltare nu vor mai continua. Acesta așteaptă deja că cei din blocul ACUM, care au câștigat fotoliul de deputat, să contribuie la dezvoltarea inițiativelor. Oamenii din Mileștii Mici, care au fost vizați în mesajul democratului, speră totuși că nu vor avea de suferit din cauza luptelor politice. În replică, reprezenții blocului ACUM susțin că democrații își varsă amarul pe oamenii de rând după ce au eșuat la alegeri.

Acum o zi, președintele raionului Ialoveni, democratul Lilian Carmanu, le-a adresat sătenilor din Mileștii Mici, unde a fost primar până în martie 2018, un mesaj în care îi anunță că proiectele de dezvoltare vor fi suspendate în urma alegerilor. Acesta a scris următoarele:

Proiectele propuse în programul electoral necesare pentru Mileștii Mici, spre regret, depind de rezultatele pe care le-am oferit echipei politice din care fac parte. Susținerea Dvs și rezultatele obținute nu au atins nivelul așteptărilor pe care mi le-am propus. De aceea, menționez că în continuare nici un proiect nu poate fi realizat până nu vor veni și reprezentanții blocului ACUM din localitate cu contribuția lor”, Lilian Camanu, președintele Raionului Ialoveni, vicepreședinte Organizația PDM Ialoveni.

Nu au nimic alegerile parlamentare cu consiliile locale și consiliile raionale care trebuie să activeze în continuare, indiferent de cine este la putere. Pentru faptul că au pierdut alegerile în această circumscripție, ei au primit peste cap și acum încearcă să-și verse furia pe persoanele din opoziție”, Liviu Vovc, deputat ales, Blocul ACUM.

Unii internauți l-au susținut pe democrat, în timp ce alții l-au criticat și i-au recomandat, în calitatea sa de președinte de raion, să lucreze în interesul oamenilor, indiferent de culoarea politică. Și unii locuitori din Mileștii Mici s-au arătat nedumeriți de anunțul fostului primar.

Pe Internet am văzut, ne-o arătat ieri o cumnată, pe Internet, că iaca ce o spus și-mi citește. Că adică drumurile celea din deal care s-o pornit, așa o să rămână, aici iar la noi s-o pornit și văd că tot o făcut și nu știi cum să mai spui. Și eu știu?…Dar de ce să rămână așa, eu tot nu înțeleg. El ar trebui să facă, dacă s-o apucat să facă, trebuie să facă.

Oamenii spun că în localitate sunt multe probleme de rezolvat și s-au arătat revoltați că vor avea de suferit din cauza luptelor politice.

Mai este de lucru oleacă în sat, mai ales drumurile trebuie de făcut, și lumina, în primul rând lumina, când vii seara, poți să cazi în gropile astea.

Da ei să se gândească mai bine, lasă-i să vină la oameni, că fiecare are nevoie de bani, lasă să întoarcă miliardul înapoi și să ne dea și nouă măcar oleacă, dar așa ce?

Aici e chestie de partid deja, îi treaba lor, nu știu. – Păi da banii se împart la partide? – Da, în ziua de azi, cam așa se împart banii, de la partide. Votezi cu un partid, o să facă ceva, dacă nu – nu.

L-am căutat la Consiliul raional pe Lilian Carmanu, pentru a ne explica de ce planurile de dezvoltare a comunei depind, conform lui, de rezultatul Partidului Democrat la alegerile parlamentare. Ajunși la ușa biroului său, ni s-a spus că, de ieri, acesta se află în concediu de boală.

-Bună ziua, în căutăm pe domnul Carmanu. Este? – Nu este. – Dar unde este? – Este bolnav și este pe foaie de boală. – Și când urmează să vină? – Nu știu. Nu pot să vă spun.

Am reușit să-l contactăm la telefon. Ne-a confirmat că nu se simte prea bine, dar după ce a auzit pentru ce îl căutăm, s-a ferit să ne răspundă.

– De ce ați declarat că proiectele pentru Mileștii Mici depind de rezultatele partidului pe care-l susțineți și din care faceți parte? – Haideți eu o să vă sun oleacă mai târziu. – Poftim, de ce? – Vă sun eu peste 10 minute”, Lilian Carmanu, președintele Raionului Ialoveni.

Democratul nu a mai revenit, așa că l-am sunat repetat, dar nu ne-a mai răspuns la telefon. Raionul Ialoveni a fost împărțit în două circumscripții, nr. 22 și 37. Din partea democraților au candidat Monica Babuc și Ion Sula, susținuți de președintele de raion, Lilian Carmanu. Ambii au suferit înfrângere, fotoliile de deputații fiind câștigate de reprezentanții blocului ACUM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram