New York Times, despre Radu Albot: „Instruit pe terenuri de lemn, câștigă primul titlu al țării sale”

Publicația New York Times a scris despre tenismanul Radu Albot, după ce acesta a devenit recent primul moldovean care a câștigat un titlu ATP. Articolul este intitulat „Radu Albot, instruit pe terenuri de lemn, câștigă primul titlu al țării sale”.

Foto: nytimes.com

„În timp ce Radu Albot devenea primul moldovean care a câștigat un titlu ATP, în mica sa țară din Europa de est aveau loc alegeri parlamentare. De data aceasta Albot nu a putut să meargă să voteze, spre deosebire de patru ani în urmă, când a cheltuit 200 de dolari pe taxi pentru a merge la Ambasada Moldovei pentru a vota”, scrie publicația americană.

„Moldova, o fostă republică sovietică cu o populație de 3,55 de milioane, este mai cunoscută pentru producerea de vin decât de tenismani”, relatează New York Times.

NYT îl citeză pe Albot, care spune: „Nu vreau să îmi termin cariera și să văd că tenisul a murit în țara mea. Vreau să merg la toate turneele și să văd fluturând steagul Moldovei”.

Albot a mai adăugat că atunci când cariera sa se va încheia, ar vrea să se întoarcă în Moldova și să ajute să educe o nouă generație de jucători de tenis.


Pub