Ultima oră: Democratul Sergiu Sîrbu cere Curții Constituționale să dea Guvernului în exercițiu mai multe împuterniciri

Deputatul Sergiu Sîrbu cere Curții Constituționale să se expună pe margine împuternicirilor unui guvern în exercițiu în cazul unui blocaj parlamentar. O sesizare în acest sens a fost depusă la CC.

Foto: UNIMEDIA

Sîrbu îi cere Curții să se expună în ce drept poate Guvernul în exercițiu, în cazul instituirii vidului de putere legislativă, să poate emite acte normative, inclusiv în domeniul de reglementare a legilor ordinare și organice pentru a asigura continuitatea puterii, asigurarea securității economice și financiare, asigurarea securității naționale și capacitatea de apărare a țării.

În întrebările formate către CC, democratul întreabă dacă este posibil în urma demisiei Guvernului Filip nu se va crea o criză politică, în vederea neconstituirii unii coaliții în Parlament ca să voteze un nou Guvern.

De asemenea, Sîrbu cere CC-ului să se expună dacă Guvernul în exercițiu, în urma incapacității alegerii unui nou guvern, este obligat să ia toate măsurile pentru a asigura continuitatea puterii, asigurarea securității economice și financiare, asigurarea securității naționale și capacitatea de apărare a țării în caz de blocaj al activității parlamentare.


Pub