Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O lună până la alegerile…

O lună până la alegerile prezidențiale din Ucraina. Candidații cu cele mai mari șanse

Foto: zhzh.com.ua

Conform rezultatelor sondajului realizat de către Institutul de Cercetări Sociale din Ucraina, pentru actorul Volodimir Zelenski sunt gata să voteze 27,3% din alegători, al doilea rezultat îi aparține fostului prim-ministru ucrainean, Iulia Timoșenko (18,8%), iar actualul președinte, Piotr Poroșenko ocupă a treia poziție (18,2%).

Înainte ca Zelenski să fie înregistrat în cursa electorală, un sondaj din 2018 o clasa pe prima poziție pe Iulia Timoșenko (19,3%).  Președintele Piotr Poroșenko se clasa pe al doilea loc cu 14,4%. Cu doar o lună înainte de alegeri, Zelenski i-a întrecut însă în sondaje pe cei doi lideri ucraineni.

Într-un reportaj realizat de Euronews, Volodimir Zelenski explică motivul succesului obținut: „Eu n-am fost niciodată în politică anterior. Am venit din domeniul afacerilor ce țin de film și televizune. Eu cred că oamenii mă cunosc și mă simt foarte bine”.

Serghei Leșenko, jurnalist și deputat în Rada Supremă a Ucrainei l-a comparat pe Volodimir Zelenski cu președintele SUA, Donald Trump.

„Ambii sunt celebri și ambii vând oamenilor un vis în care oamenii sunt gata să creadă, motivul fiind clasa politică veche de care oamenii s-au săturat”, a declarat deputatul pentru Euronews.

Alegerile prezidențiale din Ucraina vor avea loc la 31 martie. În cursa pentru șefia statului vor participa 44 de candidați – număr record în istoria țării.