Grădinița din satul Sireți și Școala de Arte pentru Copii din Cahul vor fi reabilitate prin Programul japonez „Kusanone”

Grădinița nr. 1 din satul Sireți, r-nul Strășeni și Școala de Arte pentru Copii „Maria Cibotari” din Cahul vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a participat la ceremonia oficială de semnare a contractelor de acordare a asistenței financiare.

Astfel, Grădinița nr. 1 din satul Sireți, raionul Strășeni va beneficia de un grant în valoare de 64 938 dolari. Din aceste fonduri urmează să fie renovate acoperișul și sistemul de ventilare al instituției.

Cel de-al doilea grant, în sumă de 89 285 dolari, va merge către Școala de Arte pentru Copii „Maria Cibotari” din municipiul Cahul și va contribui la renovarea acoperișului și izolarea termică a clădirii instituției.

Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008.

Pe parcursul a 10 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului „Kusanone”, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare de cca 650 000 dolari, în cadrul mai multor instituţii de învățământ.

Beneficiari ai proiectelor ,Kusanone” au fost și instituțiile de cultură.

Astfel, prin intermediul acestui program, în anul 2013, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat Bibliobusul pentru Copii – prima bibliotecă mobilă din Republica Moldova, iar în 2016 Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a obținut un grant pentru dotarea cu echipamente multimedia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.