Din „Candidat” în deputat. Ce promisiuni făcea Dumitru Alaiba, în anul 2016, la TV7

dsss

Visul devine realitate. Aceasta rezultă din experiența prin care a trecut Dumitru Alaiba, câștigătorul pe circumscripția 51, SUA și Canada. Vă aducem aminte că Dumitru a „candidat” pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, în anul 2016. Deși nu a reușit să învingă în alegerile alternative de la postul de televiziune TV7, acesta a reușit să câștige în alegeri reale, și anume în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Haideți să ne aducem aminte de tezele și declarațiile lui Dumitru Alaiba în cadrul show-ului „Candidat” de la postul de televiziune TV7 (acum TV8).

Sloganul din anul 2016 al lui Alaiba era „Trădarea nu se iartă, încrederea nu se restabilește”.

„Cel mai mult cred în libertate, în libertatea fiecărui om de a-și manifesta absolut nestingherit drepturile. Eu cred în libertatea fiecărui antreprenor și a fiecărei afaceri de a se dezvolta, de a-și testa noi idei fără a rămâne dator cuiva în condiții de absolută egalitate. Eu cred că o schimbare radicală spre bine este posibilă în Republica Moldova în daor câțiva ani. În același timp, eu cred că cei care acum ne conduc au arătat de ce sunt capabili. Eu suntem prea buni și îngâduitori cu ei. Noi am uitat faptul că trădarare nu se uită, nici nu se iartă și încrederea nu se restabilește. De aceea, ar trebui să fim mai categorici și pur și simplu să ne cerem ceea ce ne aparține și ceea ce este al nostru”, a spus Dumitru Alaiba în spotul de promovare.

Iată cu ce program s-a lansat în campania prezidențială de alternativă din anul 2016:

#Va restabili speranța oamenilor într-o viață mai bună să rămână în țară. „Vârsta noastră nu va trăi niciodată într-o țară dezvoltată și prosperă. În câțiva ani putem pune temelia ireversibilă a unui proces de dezvoltare a acestei țări.”

# Lupta cu corupția. „În Moldova nu există luptă contra corupției, există pentru corupție. Nu putem vorbi despre corupție, ci despre crimă organizată la nivel de instituție a statului. Principala problemă în justiție este legată de faptul că oamenii care ar trebui să facă justiție, sunt puși acolo ca justiția să nu existe. ”

#Evitarea politizării a educației. „Asta e cea mai mare suferință din ultimii 25 de ani, chiar și pe timul Uniunii Sovietică, când educația era folosită ca o armă pentru spălare de creier. Educația trebuie să ne dea cunoștințe și capacități. Nu trebuie să ne spele începând cu grădinița și terminând cu universitatea.”

#Dezvoltarea economiei. „Evităm risipa de bani care are loc în sistem prin achiziții, scheme la energetică, oamenii de afaceri trebuie să aibă reduceri la cheltuieli, pentru că costurile lor sunt foarte multe.”

Pe parcursul tuturor edițiilor la care a participat Dumitru Alaiba, acesta a adunat în total 1210 voturi în comparație cu 2.206 voturi obținute în circumscripția 51, Canada și SUA.

eee

Date tabel: Ivan Tasca

Dumitru Alaiba este cunoscut ca activist civic, prezent la majoritatea protestelor din ultimul timp, de asemenea, acesta s-a profilat în ultimii 2 ani în analiza politicilor publice, co-fondând Centru de Politici și Reforme (CPR) din Moldova.

În doi ani, CPR a acumulat un portofoliu de 6 proiecte cu un buget total de aproximativ 400 mii EURO. Mai multe detalii citiți aici.

Citiți de asemenea:

Gest de maturitate politică: Doar patru candidați de pe circumscripțiile uninominale și-au felicitat contracandidații

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente