(foto) KIA va surprinde publicul la Geneva cu primul său concept electric cu patru uşi şi cu 21 de ecrane în habitaclu

KIA Motors Europe a dezvăluit primele imagini cu al său nou concept îndrăzneț, 100% electric, ce urmează a fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Maşina vine să arate unele soluţii, tehnice şi stilistice, care vor fi găsite în viitor pe modelele de serie.

O întruchipare vizuală a dorinței sale de a avansa în lumea incitantă a electrificării, acest concept-car este primul automobil complet electric în patru uși al companiei. Intenționat conceput pentru a nu se încadra în categoriile de automobile predefinite ale industriei auto, acesta coagulează în mod coerent elementele unui automobil sportiv musculos, ale unui automobil de familie elegant și atletic și ale unui crossover versatil și spațios.

“Designul auto este despre cucerirea inimii, pentru a o face să bată din ce în ce mai repede. Noi credem că nu există absolut niciun motiv pentru care ar trebui să se schimbe acest lucru doar pentru că mașina este electrică. De aceea, conceptul nostru 100% electric este proiectat nu numai pentru a vă crește pulsul, ci și pentru a semnaliza abordarea noastră emoțională asupra electrificării.”

Când vorbesc despre mașinile lor electrice, mulți producători auto promovează aceleași mesaje empirice bazate pe date ca și în cazul automobilelor cu combustie internă, cum ar fi gamă, economie și criterii de performanță.

KIA se mândrește cu puterea de a surprinde, de aceea vrem să ne îndepărtăm de rațional și să ne concentrăm pe emoțional și să adoptăm o abordare mai caldă și mai umană a electrificării. La urma urmei, electricitatea se găsește în fiecare atom – este energia care curge în noi și în jurul nostru pe planeta noastră. Folosirea potențialului său ne-a ajutat de la o inovație la alta”, a declarat Gregory Guillaume, Vice Președinte de Design al KIA Motors Europe.

Cu o reinterpretare inteligentă a grilei iconice “nas de tigru”, conceptul oferă o nouă mască iluminată a grilei care înconjoară blocurile optice pentru a crea un motiv optic ușor de recunoscut, unul care arată instant că este vorba de un automobil KIA al secolului 21.

Un geam unic este utilizat atât pentru parbriz cât și pentru plafon, curgând de la baza stâlpului A și continuând peste cabină, pentru a crea o fereastră imensă spre cer, înainte de a se reduce într-un balon dublu peste compartimentul pasagerilor din spate. Profilul înalt și zvelt al automobilului și marginile înguste ale ramelor geamurilor sunt puse în evidență de o linie dinamică evidentă, care atrage privirea de la stâlpul A către stâlpul C.

Guillaume și echipa sa au exploatat din plin arhitectura șasiului cu sistem de propulsie 100% electric, pentru a maximiza spațiul cabinei și a crea un interior aerisit și spațios.

Într-o ripostă plină de umor față de obsesia curentă a industriei de a avea display-uri tot mai mari, conceptul include 21 de display-uri individuale cu rezoluție foarte ridicată. Modul lor de amplasare este sincronizat sub forma unei curbe de-a lungul părții superioare a planșei de bord, oferind un aspect care este în același timp atât casual, cât și coordonat.

“Cred că abordarea noastră neortodoxă asupra electrificării a aprins imaginația noastră colectivă. Acest lucru ne-a permis să privim către un viitor în care automobile atractive și dinamice ca acesta sunt parte integrantă a nevoilor noastre de transport. Și mesajul său este clar: este momentul să dăm frâu liber imaginației, să nu mai ezităm și să începem să conducem!”, a adăugat designerul.

Noul concept-car KIA va fi dezvăluit pe 5 martie 2019, la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: (foto) Premieră europeană: Noul KIA Soul se prezintă pe continentul nostru doar în variantă electrică

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/