(foto) Premieră: Ediţia limitată la 222 de maşini – Audi R8 V10 Decennium

Cu motor V10 cu 620 de CP, cu inserţii contrastante în culoarea bronzului la exterior şi interior, și strict limitat, Audi sărbătorește povestea de succes a motorului cu 10 cilindri prin lansarea lui Audi R8 V10 Decennium.

Numele Decennium provine din latină și înseamnă “deceniu”, un deceniu de fascinație şi de succes, atât pe drumurile publice, cât şi în motorsport. Lansarea ediţiei limitate la 222 de exemplare coincide cu startul vânzărilor noului Audi R8 facelift.

Chiar de la designul exterior, Audi R8 V10 Decennium face caracterul său abundent clar. Modelul special este disponibil doar ca un coupe și vopsit în culoarea mată exclusivă Daytona Gray. Jantele de 20 de inci și galeriile de admisie ale motorului FSI de 5.2 litri sunt finisate în Matt Bronze.

Bara de protecţie frontală, pragurile laterale şi difuzorul sunt vopsite într-un negru lucios şi sunt completate de inele şi insigne exterioare în aceeaşi culoare. Pentru încă un contrast, inserţii laterale de lângă portiere, dar şi corpurile oglinzilor retrovizoare sunt făcute din fibră de carbon lucioasă.

Alternativ, există o gamă de culori exterioare precum Daytona Gray cu efect perlat şi cele metalizate Suzuka Gray, Floret Silver, Mythos Black, Ascari Blue şi Kemora Gray.

Interiorul lui Audi R8 V10 Decennium este, de asemenea, finisat în întregime în negru şi cu inserții din fibră de carbon lucioasă. Modelul de suprafaţă cu romburi este cusut pe scaunele sportive cu fire de aţă neagră lucioasă, iar pentru contrast celelalte sunt într-un ton lucios al culorii bronzului

Levierul cutiei de viteze şi volanul sport acoperit cu Alcantara şi marcaj la ora 12 prezintă la fel cusături în culoarea bronzului, la fel ca şi cele de pe cotiera centrală sau uşi.

Un logo “Decennium” împodobește consola centrală, uşile, pragurile din fibră de carbon de la uşi, precum și proiecţia care apare pe asfalt la deschiderea portierelor. Insigna de pe consola centrală se remarcă vizual prin fibra de carbon lucioasă care o înconjoară. Acesta vine cu un finisaj parțial mat, realizat printr-un proces patentat de Audi.

Ca și în toate variantele R8, panoul de bord digital şi sistemul multimedia MMI navigation plus vin standard.

Modelul Audi R8 V10 Decennium va fi oferit clienţilor cu un motor natural aspirat de 5.2 litri, care produce 620 de CP şi 580 Nm de cuplu. Cu acesta se poate atinge o viteză de 100 de km/h în 3.1 secunde de la pornirea de pe loc şi una maximă limitată la 331 de km/h. Maşina va putea fi cumpărată din această primăvară în schimbul a 222.000 de euro în Germania, iar drept cadou se oferă o husă exclusivă şi foarte calitativă, cu un logo brodat Decenium în culoarea bronzului.

Că tot a coincis data lansării modelului de ediţie limitată cu data startului vânzărilor modelului actualizat R8, aflaţi că Audi a anunţat lista de preţuri de start. Prețul pentru un R8 Coupe V10 quattro este 166.000 de euro, iar cel de start pentru un R8 Spyder V10 quattro începe este de 179.000 de euro. Variantele performance quattro încep de la 200.000 și 213.000 de euro respectiv.

Vezi toate detaliile despre modele: (video) Premieră mondială: Audi R8 Coupe & Spyder facelift

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/