‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExporturile de vinuri moldovenești în China în continuă creștere

Exporturile de vinuri moldovenești în China în continuă creștere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vinurile moldovenești devin tot mai apreciate de consumatorii chinezi, dovadă fiind volumul exporturilor care a crescut în anul trecut cu 9%, comparativ cu anul 2017. Astfel, China devine unul dintre cei mai mari importatori de vinuri moldovenești din lume, fiind inclusă în top 5.

Potrivit datelor Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), pentru a menține și în anul 2019 un trend ascendent al exporturilor pe piața chineză, vinurile fabricate în Moldova vor fi prezentate la mai multe expoziții și concursuri de profil desfășurate în China. Iar pentru jurnaliștii chinezi  vor fi organizate tururi vitivinicole prin țară.

Gheorghe Apertin, directorul ONVV, a menționat că piața chineză este una strategică pentru Republica Moldova, iar exporturile de vin se pot majora substanțial. Cele mai solicitate vinuri pe piața chineză fiind cele roșii și rose, vinurile spumante și licoroase, dar și divinurile.

„În ultimii ani, vinul a început să fie tot mai apreciat de consumatorii din Țara Marelui Zid, în special de tineri, de aceea vom investi tot mai mult în activități educative. Începând cu anul trecut organizăm „Școala Vinului Moldovei” în mai multe orașe din China, iar acum suntem în proces de a dezvolta un centru de instruire pentru consumatorii chinezi”, a precizat Gheorghe Apertin.

O altă dovadă a creșterii competitivității vinurilor din țară este numărul aproape dublu de medalii ce au fost câștigate recent în cadrul unei dintre cele mai importante competiții vinicole din lume „Mundus Vini”, la Neustadt, Germania. Vinurile din Republica Moldova au fost recompensate cu 42 de medalii (19 de aur şi 23 de argint). În total au fost apreciate 7 200 de vinuri din toată lumea de către 260 de experţi veniți din 50 de ţări.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›