Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

UEFA nu se joacă: Ce îl paște pe Sergio Ramos după gestul din optimile Champions League, cu Ajax

Comitetul de control, etică și disciplină de la UEFA a anunțat că Sergio Ramos va fi sancționat după ce a luat intenționat un cartonaș galben în meciul Ajax - Real Madrid 1-2, din prima manșă a optimilor de finală UEFA Champions League, disputată pe 13 februarie.

Totul pentru a-și ispăși suspendarea la returul de pe Santiago Bernabeu și astfel să poată fi apt pentru sferturile de finală. De altfel, la finalul partidei, fundașul madrilenilor a și recunoscut că a forțat primirea unui galben.

"Nu o să vă mint, iar după ceea ce ați văzut, aș minți dacă v-aș spune că nu a fost ceva la care m-am gândit. Nu că mi-aș subestima adversarul, crezând că "dubla" e jucată, dar în fotbal e vorba de a lua decizii complicate", a spus căpitanul madrilenilor la final.

UEFA a reacționat chiar a doua zi după meci, anunțând că deschide o procedură disciplinară, invocând încălcarea articolului 15 din regulament, iar cazul se va judeca pe 28 februarie.

Totodată, UEFA a mai deschis o acțiune împotriva Barcelonei, pentru "deficiențe de organizare" la meciul cu Tottenham, pe 11 decembrie. Oficialii europeni invocă încălcarea articolului 55 din regulament. Acest caz se va judeca abia pe 29 martie.

În istoria Champions League, Ramos este lider în clasamentul indisciplinei, cu 37 cartonaşe galbene şi 3 roşii, urmat de Paul Scholes cu 36 cartonaşe galbene. În meciul cu Girona, Ramos a suferit prima sa eliminare din acest sezon. Fundaşul de 32 de ani are 25 de eliminări în tricoul celor de la Real Madrid, după ce a încasat două cartonaşe galbene în meciul cu Girona (1-2) din La Liga.

În total, în cele 14 sezoane jucate la Real Madrid, fundaşul spaniol a evitat cartonaşul roşu doar în campania 2014/2015.

Nici în campionat nu i-a mers bine lui Ramos. Căpitanul Realului a provocat un penalty în partida cu Girona. În minutul 64, la scorul de 1-0 pentru Real Madrid, Sergio Ramos a oprit cu mâna un șutul lui Douglas Luiz. Arbitrul Guillermo Cuadra Fernandez i-a dat cartonaș galben și a dictat, fără ezitare, penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată, cu siguranță, de Stuani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: