image
Sursa foto: mediafax.ro

Talibanii: Conflictul între India şi Pakistan afectează procesul de pace din Afganistan

Militanţii talibani au avertizat miercuri că escaladarea tensiunii între India şi Pakistan va afecta procesul de pace din Afganistan şi au îndemnat forţele armate indiene să se abţină de la viitoare atacuri.

„Continuarea unei astfel de situaţii va afecta procesul de pace din Afganistan", a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabiullah Mujahid, scrie mediafax.ro.

"India nu trebuie să mai efectueze atacuri în Pakistan pentru că va afecta securitatea regională, iar India va trebui să plătească scump pentru continuarea conflictului", a adăugat acesta.

Pakistanul a doborât miercuri două avioane militare indiene, a informat un purtător de cuvânt al forţelor armate pakistaneze, la o zi după ce India a efectuat atacuri aeriene care au vizat militanţi pakistanezi din mişcarea Jaish-e-Mohammad.

Relaţiile au devenit tensionate după ce, la 14 februarie, cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majoritar musulmană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: