image
Sursa foto: sport.es

5 G pe Camp Nou, stadionul Barcelonei: Prima arenă din Europa cu o asemenea tehnologie

Stadionul Camp Nou, arena Barcelonei, este primul din domeniul fotbalului în Europa care are acoperite 5G. Anunţul a fost făcut de preşedintele catalanilor care anunţă pe twitter că "această tehnologie ne permite să fim lideri în inovare în lumea sportului".

Capacitatea stadionului din Barcelona este de 98.787 de locuri.

Probabil că de foarte multe ori v-aţi confruntat cu probleme legatede semnalul telefonului atunci când v-aţi aflat pe un stadion, ori într-un loc aglomerat. Tehnologia 5G este mult mai potrivită decât cea actuală pentru a gestiona mii de conexiuni simultan. Producătorul de cipuri Qualcomm susţine că 5G poate genera viteze de căutare şi de descărcare de 10-20 de ori mai rapide în condiţii reale. De exemplu, un film HD va putea fi descărcat într-un minut sau mai puţin.

Este a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil, care promite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, acoperire mult mai largă şi conexiuni mai stabile.

Tehnologia 5G se rezumă în principal la utilizarea mai eficientă a spectrului radio şi la a permite mai multor dispozitive să acceseze acelaşi internet mobil în acelaşi timp.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: