Ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, împlinește astăzi 47 de ani: De ziua ei, în ședință la Guvern

Ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, împlinește astăzi 47 de ani.

Foto: UNIMEDIA

De ziua ei, Silvia Radu trebuie să participe în ședință la Guvern. Echipa UNIMEDIA urmează să meargă în Executiv și să o întrebe ce își dorește de ziua ei.

Silvia Radu a ajuns în vizorul opiniei publice când a candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2016. Aceasta a fost candidata cu cea mai mare avere declarată.

Silvia Radu s-a remarcat în cadrul alegerilor prezidențiale ca fiind candidatul cu cele mai mari cheltuieli, un vot costând-o 830 de lei.

Cheltuieli / Sursa:CEC

În alegerile din 24 februarie, aceasta a candidat pe listele Partidului Democrat, fiind pe numărul 20.

Fosta primăriță interimară a Chișinăului s-a născut la 27 februarie 1972, în orașul Hîncești. A studiat la Universitatea din Navarra, Spania (Managementul Afacerilor); USM (Facultatea de Drept şi cea de Limbi Străine), Academia de Administraţie Publică de pe lângă Guvernul RM( Relaţii Internaţionale).

De meserie este manager, jurist, filolog și este pasionată de sport și lectură.

Silvia Radu și-a început activitatea în sectorul energetic în 1995, cînd a fost angajată în Departamentul Energetică, Resurse Energetice şi Combustibil al Republicii Moldova. Între 1998 şi 2000 a activat la întreprinderea de stat Moldtranselectro, iar de la 1 mai 2000 şi-a început cariera la Union Fenosa. Mai întîi a fost secretar general în Consiliul de administraţie al celor trei RED-duri, după care fusese promovată din iunie 2001 în funcţia de director corporativ, iar din noiembrie 2003 în cea de vicepreşedinte corporativ.

În aprilie 2008 a fost numită președinte al Gas Natural Fenosa în Moldova, potrivit sursei citate. Silvia Radu a părăsit președinția companiei Gas Natural Fenosa în noiembrie 2015.


Pub