(video) Democrații „au împărțit blana ursului din pădure”, strigând „Victorie” pentru Constantin Țuțu, înainte de încheierea procesului de vot

„Nu zi hop până n-ai sărit”, spune un proverb popular despre cei care se grăbesc să strige „Victorie” înainte de a o obține. Mai puțin au ținut cont de această zicală echipa Partidului Democrat, în frunte cu Andrian Candu și Ion Harghel, care, cu câteva ore înainte de încheierea procesului de vot, au mers la Durlești pentru a-l susține pe candidatul Constantin Țuțu, totul - într-un live publicat pe pagina de Facebook a președintelui Parlamentului Andrian Candu, scrie altfel.md

Foto: captură video

Democrații s-au arătat siguri că membrul PD, candidat pe circumscripția nr. 33, va ieși învingător în cursa electorală și i-au apreciat eforturile: „Constantin, suntem aici cu Ionică Harghel, am luat suport suplimentar de la echipa centrală a stafului electoral, am venit în primul rând să te salutăm, să-ți acordăm toată susținerea necesară. Ai o echipă minunată, care a lucrat cel puțin o lună de zile acum în campania electorală, de fapt, au lucrat mai mult, cel puțin patru ani de zile, deoarece foarte mulți știu că și Durlești, Sângera, Codru și Băcioi (...) sunt localitățile în care tu ai fost nu de ieri, nu de alaltăieri, nu cum o fac unii - doar în campania electorală. Am auzit oamenii, sunt foarte mulțumiți de prestanța ta...”

Speakerul a mai adăugat că circumscripția 33 a fost cel mai bine mediatizată, dar și cea mai blamată din toate, la care Constantin Țuțu a adăugat, în stilul său (scurt, neclar și cuprinzător): „vă dați seama, dacă am făcut și eu poză la buletinul de vot...”

Cuvinte frumoase a avut de spus și Vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel: „vreau să-l felicit pe Constantin pentru o campanie foarte frumoasă, foarte curată, spre deosebire de contracandidatul principal Andrei Năstase, care și-a permis să facă agitație electorală în incinta unei secții de votare, lucru interzis. Tu nu ți-ai permis lucrul acesta. Mă rog, s-a găsit presa „independentă” și căuta mercur și poze...” După care Andrian Candu a început să-l „pipăie” ironic pe fostul deputat Țuțu, în căutarea unui termometru.

Cu două ore înainte de încheierea procesului de vot, echipa PD se arăta sigură de un succes al candidatului lor. Însă rezultatele au dovedit contrariul: Constantin Țuțu a fost învins de Co-președintele Blocului Electoral ACUM, Andrei Năstase, cu o diferență de peste 5 000 de voturi.

alegeri / Sursa:cec.md

Constantin Țuțu a candidat doar pe circumscripție uninominală, iar dacă mandatul lui Andrei Năstase va fi validat, democratul nu va mai fi prezent în viitorul Parlament.


Pub