Donald Trump- „trădat” de propriul avocat. Ce secrete a dezvăluit Michael Cohen

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, s-a lansat într-un val de acuzații la adresa lui Donald Trump în cadrul audierii în Comisia de control şi reformă a Executivului din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Foto: Getty

Cohen a spus despre Trump că este rasist, dând mai multe exemple în acest sens, dar și „un escroc şi un trişor”. Avoactul a declarat sub jurământ că l-a auzit pe Trump spunând că afroamericanii ”n-au să voteze vreodată cu el pentru că sunt prea proşti”.

De asemenea, el a declarat că, în timp ce treceau cu maşina printr-un ”cartier nevoiaş” în Chicago, Trump a spus că ”numai negrii pot trăi astfel”.

Cohen: Trump a mințit în legătură cu averea sa

Cohen îl acuză, de asemenea, pe Donald Trump că a minţit în legătură cu averea sa, atât revista Forbes - pentru a părea mai bogat-, cât şi fiscul, pentru a părea mai puţin bogat, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

El îl acuză pe Trump că-şi subevaluează activele, pentru a plăti impozite imobiliare mai mici.

Trump Tower la Moscova

Referitor la scandalul din campania electorală din 2016, Cohen îl acuză pe Trump că a minţit poporul american despre negocieri în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, cu privire la un proiect imobiliar în Rusia.

Cohen susține că Trump a ştiut şi a condus” negocierile cu privire la construirea unui Trump Tower la Moscova. Cohen a pledat vinovat, anul trecut, la acuzaţia că minţit Congresul cu privire la momentul la care a fost propusă afacerea.

Cohen a precizat că Trump nu i-a spus ”în mod direct” să mintă Congresul cu privire la acest proiect imobiliar, ci a făcut acest-o ”în felul său”.

El a declarat că, în timp ce negocia afacerea cu Rusia în timpul campaniei, Trump îl privea în ochi şi-i spunea ”nu există nicio afacere în Rusia”.

Cecul pentru Stormy Daniels

Printre documentele prezentate de Cohen în timpul audierii se află şi un cec pe care Trump l-ar fi scris după ce a devenit preşedinte pentru a-l recompensa pe Cohen pentru plata efectuată către actriţa porno Stormy Daniels cu scopul de a-i cumpăra tăcerea, ea susţinând că a avut o aventură cu Trump. Cohen susţine că banii au venit din contul personal al lui Trump.

„Îmi este ruşine că am ales să iau parte în ascunderea actelor ilicite ale lui Trump în loc să îmi ascult conştiinţa. Îmi este ruşine pentru că ştiu ce este Trump. Este un rasist. Este un escroc. Este un trişor”, a declarat Cohen.

”Impeachment”

Reprezentantul Jim Jordan din Ohio, republicanul cu cel mai înalt rang în Comisie, i-a acuzat pe democraţi că l-au adus pe fostul avocat personal al preşedintelui pentru a depune mărturie cu scopul de a-şi ”începe procesul destituirii (impeachment)”.

El l-a avertizat pe preşedintele Comisiei, democratul Elijah Cummings din Maryland, la începutul audierii, că preşedinţia sa ”va fi identificată întotdeauna cu această audiere”.

Jordan şi alţi republicani contestă credibilitatea lui Cohen, din cauza faptului că acesta urmează să facă închisoare tocmai pentru că a minţit Congresul în 2017, între alte acuzaţii.

Democraţii l-au invitat pe Cohen la audieri după ce acesta s-a întors împotriva lui Trump şi a început să colaboreze cu procurorul special Robert Mueller în ”ancheta rusă”.


Pub