Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat democrat contestă rezultatele…

Un candidat democrat contestă rezultatele alegerilor într-o circumscripție uninominală

Candidatul democraților în circumscripția nr. 4, Rîșcani, a depus o contestație în care solicită vizualizarea înregistrărilor video din momentul numărării voturilor. Iurie Urzică susține că în mai multe secții de votare au fost deteriorate intenționat mai multe buletine de vot.

„Reprezentanții și observatorii PDM din cadrul mai multor secții de votare din cadrul circumscripției uninominale nr. 4, or. Râșcani au semnalat deteriorarea intenționată a mai multor buletine de vot pe care era clar aplicată ștampila „Votat” în favoarea subsemnatului, însă se mai aplica ștampila „Votat” și în dreptul altor candidați în scop de deteriorare a buletinelor de vot”, se menționează în contestația depusă de Urzică la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit rezultatelor pe circumscripția nr. 4, Urzică a acumulat 11 604 de voturi, fiind întrecut de contracandidatul său înaintat de PSRM, Vladimir Mizdrenco. Pentru candidatul socialiștilor și-au dat votul 11 774 de alegători, acesta fiind desemnat astfel câștigător.

În acest context, Urzică solicită vizualizarea înregistrărilor video din mai multe secții de votare în scopul verificării legalității și excluderii eventualelor fraude electorale admise în procesul de numărare și totalizare a avoturilor.

Iurie Urzică este președinte al raionului Râșcani din 2015. Înainte de a deveni președinte, Urzică a activat în calitate de director al SA „Avicola”. Moldova Curată scria atunci că Urzică a condus fabrica „Avicola” timp de 22 de ani, iar după ce s-a retras ca să fie președinte de raion, a lăsat afacerea pe seama soției și a fiului mai mare.