Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prima ședință de Guvern…

VIDEO Prima ședință de Guvern după alegerile parlamentare

Cabinetul de miniștri s-au întrunit în prima ședință după alegerile parlamentare. Pe agenda miniștrilor s-a numărat 45 de proiecte.

16.35: Ofiţerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat care nu deţin în mod individual sau împreună cu soţia/soţul o locuinţă personală sau de serviciu în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea vor primi o indemnizație lunară de 1 500 de lei pentru închirierea spaţiului locativ. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.

16.10: Agenția de Transplant din Republica Moldova va putea face schimb de organe cu instituțiile medicale internaționale. Astfel, dacă un pacient din țara noastră va avea nevoie urgent de un transplant, iar organul nu poate fi prelevat în Republica Moldova, atunci, Agenția va putea apela la instituțiile medicale autorizate din alte state. Aceasta, dar și alte modificări privind activitatea Agenției de Transplant au fost aprobate astăzi de Guvern.

16.03: Întreprinderea de Stat „Medisan” va fi dizolvată, iar Cancelaria de Stat va administra direct patrimoniul R. Moldova, amplasat pe teritoriul Ucrainei – întreprinderile cu capital străin Sanatoriul „Moldova” și Sanatoriul „Sănătate”.

15.56: Guvernul a aprobat o hotărâre de Guvern prin care MAi va elibera Ministerului Apărării din rezervele materiale de stat, motorină și benzină în sumă totală de aproape 23 de mii de lei, pentru rambursarea cheltuielilor suportate pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente din martie 2018.

15.53: Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre de Guvern care prevede transferarea a circa 61 de milioane de lei pentru îndeplinirea angajamentelor financiare față de organismele internaționale și regionale la care R. Moldova este parte.

15.35: „Am trecut de aelgerile parlamentare. Acest exercițiu a fost încheiat. Am insistat în toată această perioadă ca alegerile să se desfășoare liber și corect, și nu în zadar am inivtat un număr mare de observator”, a spus Pavel Filip în deschiderea ședinței.

Premierul a menționat că Guvernul își continuă activitatea până vor fi validate mandatele deputaților, iar ulterior Guvernul va fi în exercițiu, având puteri limitare.