Au furat accesorii de la automobile de lux în valoare de peste două milioane lei. Grupare infracțională, destructurată// VIDEO

O grupare infracțională specializată în comiterea furturilor de accesorii auto de la automobile de lux, comise pe teritoriul municipiului Chișinău, a fost destructurată de oamenii legii din Republica Moldova și regiunea Odessa.

Membrii grupării, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 32 și respectiv 43 de ani, originari din regiunea transnistreană, sunt suspectați de comiterea a peste 15 furturi timp de circa două luni de zile.

Suspecții acționau pe timp de noapte și sustrăgeau accesorii de la automobile parcate pe teritoriul municipiului Chișinău și localitățile regiunii Odessa prin metoda spargerilor geamurilor.

Aceștia sustrăgeau faruri, bare de protecție, torpedouri, în special de la mașine de model Toyota și Lexus. Suma pagubei pe teritoriul Republicii Moldova se ridică la 2 milioane de lei.

Polițiștii au stabilit că figuranții aveau în posesie mai multe automobile cu care se deplasau la locul infracțiunilor.

Astfel, ca urmare a amplei operațiuni comune desfășurată de polițiștii moldoveni și cei din Odessa, au fost reținuți în flagrant doi dintre suspecți, în momentul dezasamblării unui automobil de model Lexus, în orașul Odessa.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor pe teritoriul Republicii Moldova, suspecții riscă de la 7 la 12 de închisoare.