Un orășel din Europa trăiește încă în 2018: sărbătorește Revelionul în august

Berchules, un orășel din regiunea andaluză Alpujarras, trăiește încă în 2018. De 25 de ani, locuitorii de aici celebrează trecerea în Anul Nou în primul weekend din luna august.

Totul a început la finalul anului 1993. Oamenii se pregăteau pentru trecerea în noul an, când orășelul a rămas fără curent electric.

„Era 11 seara. Înainte de ora 20.00, toate luminile din localitate s-au stins. Am luat cina la lumina lumânării, iar ore la rând am ascultat muzică la un radio pe baterii pe care părinții mei l-au adus din Germania”, a povestit Ismael Padilla Gervilla, actualul primar din Berchules.

A doua zi, defecțiunea a fost reparată, însă începutul de 1994 a început rău, întrucât localnicii au descoperit că respectiva companie de electricitate ar fi furat banii oamenilor, informează BBC News.

„Am decis să așteptăm până în august, pentru ca barurile, restaurantele, magazinele și cluburile să se recupereze după furtuna din 31 decembrie, dar și să putem profita de pe urma turismului. A fost un succes răsunător, astfel că am decis să păstrăm această dată”, a mai spus primarul.

Deși Revelionul e sărbătorit în august, restaurantele și localnicii pregătesc feluri de mâncare tradiționale, care pot fi găsite de Crăciun pe mesele tuturor spaniolilor.

Înainte de miezul nopții, oamenii se adună în cele două piețe din oraș, unde ciocnesc șampanie, în timp ce din cer pică zăpadă artificială. Oamenii cântă colinde de Crăciun și dansează toată noaptea.

Sursa:Stirileprov.tv

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.