(video) Premieră: Noul Honda e Prototype va intra în producţie de serie deja până la sfârşitul lui 2019

Noul vehicul electric urban al celor de la Honda va fi arătat la Geneva International Motor Show sub forma unui prototip pre-serie. Acesta poartă deocamdată denumirea Honda e Prototype, este făcut pe baza Honda Urban EV Concept şi este un model cheie în strategia Electric Vision a companiei, orientată spre piaţa europeană.

Conceput pentru a satisface nevoile stilului de viață modern, Honda e Prototype combină designul unic, funcționalitatea avansată și o dinamică de condus foarte bună. Vehiculul oferă un pachet perfect pentru mediul urban.

Prototipul Honda e a fost dezvoltat cu accent pe funcționalitate și în simplitatea designului său se vede un caracter unic. Conturul neted al caroseriei porneşte de la capotă şi merge spre parbrizul panoramic pentru a crea o suprafață continuă în sus și peste pasagerii din față. Îmbunătățirea performanței aerodinamice s-a datorat în primul rând montanţilor A care sunt destul de subţiri şi sunt făcuţi în aceeaşi culoare de la marginea sticlei pentru a crea impresia că sunt un tot întreg.

Alte elemente de stil care accentuează profilul curat şi ordonat sunt mânerele retractabile și camerele compacte care înlocuiesc oglinzile retrovizoare laterale. Atât mânerele, cât şi noile “oglinzi” sunt caracteristici unice pentru un vehicul din acest segment.

Portul de încărcare este integrat central în capotă pentru ușurința de utilizare de pe ambele părți ale mașinii, cu iluminare LED vizibilă prin capacul de sticlă pentru a întâmpina șoferul și a-l informa despre starea de încărcare a bateriei.

Panourile negre cu profile concave unice, în față și în spate, definesc motive de design. Atenția unică la detalii se vede şi în noile faruri simple LED care duc la ideea unei feţe umane şi la faptul că automobilul este făcut pentru a fi conectat cu conducătorul.

Sub caroserie se ascunde o platformă nouă a celor de la Honda, una dedicată automobilelor electrice, care permite crearea de vehicule cu proporţii compacte în timp ce ampatamentul relativ lung, ecartamentele largi și consolele scurte facilitează manevrabilitatea urbană excepțională și caracteristicile dinamice ale condusului.

Poziţia joasă a prototipului mai este subliniată de arcurile evazate care găzduiesc roţi cu jante mari.

Iată cum îi arăta conceptul: 

Vezi şi: (foto) Frumuşel! Honda va prezenta la Geneva prototipul primului său electromobil, cu cinci ecrane pe bord

În interior, o cabină spațioasă cu o estetică modernă şi minimalistă creează o ambianță relaxată pentru ocupanți. Materiale plăcute la atingere, printre care şi o tapiţerie textilă melange-style sofa fabric, îi vor face pe pasageri să se simtă ca acasă, unde mai pui că podeaua este plană atât în partea frontală, cât şi cea posterioară a cabinei.

Pentru a menține ocupanții implicați în stilurile lor de viață conectate, afișajul orizontal intuitiv și personalizabil Dual Screen, întins pe bord, oferă o gamă de aplicații și servicii inteligente. Această interfață sofisticată de ultimă generaţie a fost proiectată pentru o experienţă de ultimă oră şi schimbă mașina dincolo de a fi un mijloc de transport, devenind una complet integrată în viața cotidiană modernă.

De asemenea, alte două ecrane vor retransmite imaginile de pe camerele ce înlocuiesc oglinzile retrovizoare, fiind poziţionate ergonomic pentru a asigura un simţ natural și o vizibilitate bună pentru conducătorul auto. Vehiculul are, de asemenea, o cameră video spate care transmite imagini pe oglinda retrovizoare digitală şi creşte astfel câmpul de vizibilitate al conducătorului auto.

Singurele informaţii de ordin tehnic ne spun că Honda e Prototype este capabil de a asigura o autonomie de peste 200 km și are un sistem de încărcare rapidă – 80% în 30 de minute, făcându-l ideal pentru navete zilnice prin oraşe. Pe drum, dinamica condusului se concentrează pe oferirea unei experiențe distractive și emoţionale, datorită motorului electric ce transmite toată puterea pe puntea din spate.

Honda menţionează că producția vehiculului de serie va începe deja mai târziu în acest an!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/