miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeOrganic Protect: Pentru 2019 ne propunem să mărim spectrul de culturi și să completăm...

Organic Protect: Pentru 2019 ne propunem să mărim spectrul de culturi și să completăm portofoliul cu produse noi

Recomandate

Tehnologii inovative, produse cu destinație specială și alte noutăți ce pot deveni soluții eficiente pentru provocările cu care se confruntă fermierii de la noi din țară, au fost prezentate de către Compania Organic Protect – distribuitorul oficial Schelkovo Agrohim în Republica Moldova și România, în cadrul unui seminar informativ ce s-a desfășurat joi, 21 februarie, în orașul Drochia.

Natalia Răileanu, șeful departamentului protecția plantelor Organic Protect, a prezentat noutățile companiei ce vor fi disponibile producătorilor din Moldova în anul curent și avantajele acestora.

„Pe piața din Rusia „Schelkovo Agrohim” este lider în elaborarea și dezvoltarea produselor chimice de protecție a plantelor. Pentru producătorii din Moldova sunt disponibile îngrășăminte, insecticide, fungicide, erbicide, fertilizanți foliari și biostimulatori de creștere. Avantajul produselor Schelkovo Agrohim este acela că, în conținutul acestora sunt două sau trei substanțe active ce măresc substanțial eficacitatea. La fel, sunt propuse mai multe forme preparative a produselor, ce sunt dezvoltări unice, patentate a companiei Schelkovo Agrohim, cum ar fi: micro emulsie ME, ulei dispersabil, OD, concentrat solutie coloidală, SCC, suspo-micro emulsii, SME. Aceste produse au în compoziția lor substanțe active sub formă de nanoparticule care facilitează pătrunderea în plantă și măresc proprietățile adezive ale produselor. Datorită acestor avantaje produsele au conținut mai scăzut de substanță activă, o eficacitate mai înaltă, iar fitotoxicitatea este redusă sau chiar lipsește. Astfel, este redus impactul negativ al pesticidelor asupra mediului. Produsele Schelkovo Agrohim asigură protecția integrată a plantelor, practic pentru toate culturile de câmp, vii, livezi. Pe piața din Moldova sunt disponibile deja 45 de produse Schelkovo Agrohim. În acest an a fost lansat pe piață biostimulatorul Biostim Universal pe baza amioacizilor, ce reduce impactul factorilor de stres cum ar fi: seceta, grindina, scăderea bruscă a temperaturilor, înghețurile în perioada de vegetație pentru culturile multianuale. Pentru anul 2019 avem drept obiectiv atât mărirea spectrului de culturi, cât și introducerea pe piață a produselor noi pentru culturile tradiționale”, a spus Natalia Răileanu.

Un alt expert al companiei prezent la seminar a fost Vitalie Știrbu, directorul comercial Organic Protect, care a vorbit despre produsele cu destinație specială marca Schelkovo Agrohim, concepute astfel încât munca agricultorilor să fie redusă la maxim.

„Ultimele noutăți prezentate de Organic Protect au fost elaborate ținând cont de cele mai des întâlnite probleme de către agricultori. Vorbim de produsul Lacmus, reglator a acidității apei – un produs inovativ datorită modului simplu de utilizare. Produsul este esențial pentru tratarea apei utilizate în pregătirea soluțiilor de lucru și garantează eficacitatea acestora. Acesta nu necesită dispozitive suplimentare pentru a determina aciditatea. Picurând câte puțin produs într-un litru de apă și utilizând indicatorii de pe ambalaj (o scară specială) determinăm cantitatea de Lacmus necesară pentru un pH optim al apei (4,5 -5,5), ce este utilizată la producerea soluției de lucru. Pe lângă aceasta, produsul Lacmus sedimentează impuritățile din apă, are proprietăți adezive – asigurând un mai bun contact și absorbție a produsului de către organele plantei. O altă noutate Organic Protect este Furshet– utilizat pentru protejarea plantelor de arsurile solare, ce poate fi aplicat în vii, livezi, dar și la culturile de câmp, cum ar fi: grâu, porumb, floarea soarelui pentru a răci cultura în perioadele cu temperaturi înalte. Produsul cu destinație specială este – Selfi, conceput pentru a încleia păstăile la soia, mazăre, rapiță și, respectiv, reduce pierderile esențiale ce parvin la recoltare. Schelkovo Agrohim este un „laborator de soluții” pentru culturi”, a menționat Vitalie Știrbu.

Vladimir Bordian, manager Organic Protect, a oferit, în cadrul evenimentului, suport informativ fermierilor privind ofertele disponibile în anul curent, dar și gama celor mai eficiente produse recomandate de experți.

„Piața Moldovei este foarte bogată în produse de uz fitosanitar și îngrășăminte, respectiv se mențin pe piață doar companiile cu produse de calitate, ce-și confirmă eficiența de-a lungul timpului. Schelkovo Agrohim asigură întreg lanțul de producere a inputurilor, de la concept, elaborare și până la obținerea produsului finit, respectiv calitatea devine incontestabilă. Suntem o companie relativ nouă pe piața Moldovei, iar fermierii ce au testat produsele noastre o dată, au devenit clienți fideli ai companiei instantaneu. Aceștia înțeleg importanța colaborării directe cu producătorul. Pe lângă produsele de uz fitosanitar, monitorizăm câmpurile în perioada de vegetația pentru a asigura o protecție eficientă și sigură a culturilor. Pentru noi contează mult rezultatele obținute de fermieri. În acest an dorim să punem la dispoziția acestora și laboratoare de testare a solului și foliare, astfel, îngrășămintele vor fi administrate ținând cont de necesitățile plantelor, nu de recomandări generale. Venim și cu alte noutăți, cum ar fi: semințe de calitate, îngrășăminte ce sunt asimilate de plante mult mai ușor datorită compoziției speciale, dar și alte produse cu destinație specială. Suntem deschiși pentru colaborare și stabilim contracte ținând cont de necesitățile fiecărui partener în parte”, a explicat Vladimir Bordian.

Fermierii, veniți din diferite regiuni ale țării la eveniment, au menționat că informațiile oferite de către experții Organic Protect le sunt într-adevăr de folos, iar produsele Schelkovo Agrohim sunt unele dintre cele mai de calitate pe piața inputurilor din Moldova și nu numai.

Anatolie Cecan, producător din satul Tîrnova, raionul Dondușeni gestionează peste 1300 de hectare de pământ și susține că pentru așa suprafață orice produs sau procedeu ales incorect costă prea scump. Astfel, în acest an va opta pentru cele de marca Schelkovo Agrohim.

„Sunt agricultor de peste 10 ani, prelucrez o suprafață de circa 1300 de hectare destinată pentru culturile de câmp, iar asigurarea protecției plantelor este scopul de bază. Creștem soia, grâu, floarea soarelui și porumb. Evident, investim mult în produse de uz fitosanitar, acestea influențând nemijlocit recolta. Pentru prima dată am testat produsele companiei Organic Protect în anul trecut. Am aplicat erbicidul Octava și Sprut Extra și pot spune că am rămas mulțumit de rezultate, dar cel mai importat este că sunt accesibile ca și preț. În acest an doresc să procur nu doar erbicide de la această companie, dar și fungicide, fertilizanți și alte produse de uz fitosanitar necesare pentru aceste culturi”, a spus producătorul.

Eduard Andronic, fermierul originar din Mihăileni, raionul Râșcani a menționat că utilizează produse Schelkovo Agrohim de când au apărut pe piață. Acestea și-au demonstrat eficiența, astfel, în acest an planifică să mărească substanțial suprafața tratată cu aceste produse.

„Creștem floarea soarelui, porumb, soia, grâu și orz pe o suprafață de 230 de hectare. Am utilizat produsele Schelkovo Agrohim în ultimii doi ani, practic toate produsele de uz fitosanitar și fertilizanți necesare pentru aceste culturi. Pe lângă faptul că, produsele sunt eficiente în combaterea principalelor probleme la aceste culturi, mai au și un preț convenabil. Anul acesta pe circa 70% din întreaga suprafață vor fi aplicate produsele Organic Protect, iar pentru anii următori, odată ce se va mări gama de produse, planific să le administrez la toate culturile. Intenționez să testez și noile produse lansate de Organic Protect în acest an, și anume semințele. Astfel, ne va fi mult mai ușor, deoarece vom procura inputurile de la un singur distribuitor”, a explicat Eduard Andronic.

Un alt producător prezent la eveniment a fost Dumitru Borosan, din satul Viișoara, Edineț. Acesta susține că a devenit un client fidel a companiei Organic Protect și că apreciază produsele Schelkovo Agrohim datorită eficienței înalte și prețului accesibil.

„Sunt client a companiei Organic Protect de trei ani, de când a apărut pe piață. Întreprinderea noastră este specializată în producerea culturilor de câmp. Lucrăm o suprafață de peste 400 de hectare. Acum practic totul cumpărăm de la această companie: insecticide, erbicide, fungicide, adică tot de ce avem nevoie pentru protecția câmpurilor noastre. La fel, și nutriția plantelor asigur cumpărând îngrășăminte de la Organic Protect. În cadrul seminarului au fost prezentate îngrășăminte cu microelemente, pe care cred că le voi cumpăra și testa pe câmpuri. Apreciez că începând cu acest an vor fi disponibile și semințe. Totodată, țin să menționez că această companie dezvoltă relații de parteneriat bazat pe încredere cu clienții săi, mereu propune soluții avantajoase pentru ambele părți”, a conchis Dumitru Borosan.

Pe lângă produse de uz fitosanitar și fertilizanți de calitate Compania Organic Protect oferă clienților săi consiliere profesională, informații tehnice privind modul de aplicare și perioada optimă de utilizare a produselor, recomandări ce au la bază rezultatele testelor de laborator și o abordare responsabilă față de soluționarea problemelor actuale pentru fermierii de la noi din țară.

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale