‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 10 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn frigiderele întreprinderilor horticole din țară sunt depozitate circa 100 de mii de tone...

În frigiderele întreprinderilor horticole din țară sunt depozitate circa 100 de mii de tone de mere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Evaluarea a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute de către reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Aceștia au mai menționat că, ponderea principală a produselor depozitate o reprezintă merele de calitate înaltă. Fructele de calitate proastă (ce nu mai pot fi păstrate), calibrul mic și de soiuri ce nu au cerere pe piață au fost deja sortate și vândute de majoritatea întreprinderilor horticole din țară, scrie East-fruit.

Volumul de producție rămas poate fi stocat până în luna mai a acestui an. Luând în considerare acest lucru, Iurie Ușurelu, secretar general al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a prognozat că o cantitate relativ mică de mere din frigidere va fi vândută fabricilor de procesare în primăvara anului curent, nu mai mult de 1,5-3,0 mii de tone.

Amintim că, conducerea Asociației Producătorilor de Conserve Speranța Con a declarat recent că, mai multe întreprinderi și-au exprimat interesul de a lansa linii de producere a concentratului de mere la începutul lunii martie, dacă întreprinderile horticole mari sunt gata să livreze mere din frigidere în loturi de cel puțin 10-20 de tone zilnic.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›