Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.02.2019

A fost lansată licitația pentru renovarea infrastructurii feroviare

A fost lansată licitația pentru renovarea infrastructurii feroviare

Î.S. „Calea Ferata din Moldova” (CFM) intenționează să utilizeze banii din împrumuturile acordate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare. Planul de renovare a infrastructurii face parte din amplul și ambițiosul Proiect de Restructurare și Reorganizare a sectorului feroviar din Republica Moldova, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a lansat astăzi (22 Februarie 2019) licitația pentru selectarea companiei care va desfășura lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare.

Licitația va fi efectuată pe platforma oficială BERD pentru achiziții electronice a clienților (ECEPP), iar companiile interesate, care vor să depună ofertele, urmează să se înregistreze pe platforma ECEPP (https://ecepp.ebrd.com), deoarece nici o altă modalitate de depunere a ofertelor nu va fi acceptată.

Compania selectată va fi responsabilă pentru proiectarea și reabilitarea a liniei feroviare Bender – Basarabeasca – Etulia-Giurgiulesti, pe o distanță de aproximativ 233 de kilometri, precum și să efectueze lucrări de renovare a stației Giurgiulești. Scopul contractului constă în reînnoirea și modernizarea liniilor de cale, control comandă și semnalizare, telecomunicații, treceri de nivel și echipamente de alimentare cu energie.

Implementarea acestui proiect va permite majorarea vitezei de circulație a trenurilor până la 100 km/h și, respectiv, creșterea fluxului de transport marfar.     Licitația anunțată se va desfășura în două etape, unde prima presupune prezentarea doar ofertelor tehnice, iar după, ofertanții potriviți vor fi invitați să-și prezinte ofertele financiare în etapa a doua a licitației.

Recent, CFM a semnat contractul pentru procurarea a 12 locomotive noi, care urmează să ajungă la magistrala moldovenească la începutul anului viitor.

În curând, CFM intenționează să lanseze o altă licitație pentru selectarea companiei care va realiza implementarea sistemul informațional de management al energiei, anunță un comunicat al companiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus