Un consilier sătesc din Briceni ar fi fost bătut de primar pentru că și-a apărat soția, îndemnată să voteze pentru PDM

Consilierul sătesc din satul Drepcăuți, raionul Briceni, Vasile Proca, ar fi fost bătut în ziua alegerilor de către primarul satului, Ghenadie Ioxa, pentru ca și-a apărat soția care trebuia conform indicațiilor primite ștampileze buletine de vot în favoarea PDM, scrie NordNews.

Foto: NordNews

Solicitat telefonic, Vasile Proca, a povestit pentru NordNews ce s-a întâmplat: „Șoția mea se afla în comisie, care mergea cu urna mobilă prin sat. Înaintea ei mergea mașina de la Partidul Democrat, și le spunea pentru ce să voteze, și ea mergea din urmă și punea numai ștampila. Șoția a început să se revolte, și a sunat la primar. Primarul a venit la fața locului și a început a țipa la ea, numind-o cu cuvinte murdare apoi amenințând-o. După aceasta soția m-a sunat pe mine și mi-a povestit despre cele întâmplate. Eu am plecat să mă clarific. L-am găsit pe primar care se afla în unul din magazinele satului, și am vrut să vorbesc cu el, însă el deodată m-a lovit.”

În urma celor întâmplate, Vasile Proca a chemat poliția, care a înregistrat cazul dat.

Ofițerul de presă al IP Briceni, Svetlana Talpă, a confirmat pentru UNIMEDIA înregistrarea acestui caz, însă spune că nu cunoaște detalii.

Consilierul local a mai comunicat pentru NordNews și încă despre o încălcare în ziua alegerilor. Conform spuselor lui, în ziua alegerilor parlamentare de ieri, 24 februarie, reprezentanții PDM, serveau alegătorii cu mâncare și cu votkă, spunându-le după aceasta să ducă să voteze PDM, apoi pot să vină să bea și să mănânce cât vor ei.


Pub