Audiența galei Oscar 2019, în creștere cu 12% față de anul trecut

Prima gală Oscar fără prezentator din ultimii 30 de ani a atras în faţa micilor ecrane 29,6 milioane de telespectatori americani, cu 12% mai mult decât anul trecut, când a fost înregistrată cea mai mică audienţă din istoria evenimentului.

Foto: unian.net

Creşterea de audienţă din acest an reprezintă o victorie pentru Academia de film americană şi pentru producătorii show-ului, care se aflau sub presiunea dorinţei de a creşte audienţa galei, în contextul în care numărul total de telespectatori a intrat de mai mulţi ani în declin, scrie Agerpres.

Mulţi critici TV au lăudat spectacolul Oscarurilor din acest an, spunând că absenţa unui prezentator oficial a făcut ca show-ul să se desfăşoare mai repede şi i-a obligat pe producători să gândească creativ şi să găsească soluţii pentru a-i amuza pe telespectatori.

Ceremonia din acest an s-a bazat consistent pe două producţii muzicale aflate în cursa pentru câştigarea Oscarului la categoria "cel mai bun film", "A Star Is Born" şi "Bohemian Rhapsody", pentru a da tonul întregii gale.

Multe dintre filmele nominalizate au avut succes în box-office, în contrast cu anii recenţi, când gala Oscar s-a centrat mai mult pe filme de autor, vizionate de un număr redus de spectatori. În cele din urmă, "Green Book" a triumfat în faţa celuilalt mare favorit, "Roma", şi a fost desemnat cel mai bun film.

Cifrele transmise de compania Nielsen referitoare la audienţa galei Oscar nu includ spectatorii care au urmărit evenimentul pe internet şi pe dispozitive mobile.


Pub