(foto) Premieră: Noul VW Touareg V8 TDI este numit cel mai puternic SUV diesel făcut de un constructor german

Încă o premieră a celor de la Volkswagen la Salonul Auto de la Geneva este varianta de top a noului Touareg – V8 TDI! Cu tocmai 421 de CP la activ (disponibili între 3.500 şi 5.000 rpm), îl face cel mai puternic SUV cu un motor diesel făcut de un producător german.

Cuplul maxim dezvoltat de acest propulsor turbo diesel motor ajunge la nivelul unei maşini super sport: 900 de newton metri (1.000 – 3.250 rpm)!

Foto: autoblog.md

Declaraţia „cel mai puternic SUV cu un motor diesel făcut de un producător german” nu este chiar adevărată, dar este motivată. De fapt, noul Touareg V8 TDI a preluat unitatea de propulsie de pe modelul Audi SQ7 care este chiar mai puternic (435 CP/900 Nm), însă acesta din urmă nu se mai produce, iar la moment se pot cumpăra doar maşini care se pot găsi în stocuri.

Această maşină va putea atinge foarte uşor 250 km/h şi la fel de rapid o viteză de 100 de km/h, în doar 4.9 secunde de la pornirea de pe loc. Toate acestea demonstrează potențialul său dinamic, iar paralel se conformează standardului de emisie Euro 6d-TEMP. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub