Canada cere ţărilor aliate să impună sancţiuni împotriva Venezuelei

Administraţia de la Ottawa a cerut ţărilor partenere să extindă sancţiunile impuse aliaţilor preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, pentru a determina retragerea acestuia de la putere, a declarat luni Chrystia Freeland, ministrul canadian de Externe, citat de Reuters.

Foto: Getty

„Am adăugat o mare parte a liderilor regimului Maduro pe lista de sancţiuni. Discutăm cu partenerii noştri despre noi metode de extindere a listei de sancţiuni, pentru a avea mai mult efect”, a declarat Freeland în cadrul unui summit din Bogota.

Statele Unite au anunţat luni impunerea de noi sancţiuni împotriva mai multor membri ai Guvernului din Venezuela, pentru susţinerea preşedintelui Nicolas Maduro, şi au cerut îngheţarea conturilor companiei petroliere de stat PDVSA.

„Din păcate, există semne îngrijorătoare că regimul ilegitim al preşedintelui Maduro devine din ce în ce mai disperat şi intransigent, prin folosirea forţei împotriva propriilor cetăţeni”, a adăugat ministrul canadian de Externe, reiterând faptul că Administraţia de la Ottawa condamnă dur acţiunile militare din Venezuela.

De asemenea, Freeland a făcut apel liderilor mondiali să îl recunoască pe Juan Guaido, liderul opoziţiei, în funcţia de preşedinte interimar, pentru a creşte presiunea asupra lui Maduro.

Zeci de persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în confruntările militare produse la frontiera Venezuelei cu Brazilia. Statele Unite au cerut luni organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema crizei din Venezuela. Washingtonul vrea ca reuniunea Consiliului de Securitate ONU să se desfăşoare marţi. Cea mai recentă reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Venezuela a avut loc pe 27 ianuarie, scrie mediafax.ro


Pub