Reacția PCRM, în urma înfrângerii: „Să nu vă mai plângeți când veți muri de foame. Voi ați condamnat țara la acest dezastru, oferind voturile bandiților și mincinoșilor”

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, care a fost prezent în Parlament din 1998, nu a acces de această dată în Legislativ. În acest sens, PCRM a ținut să vină cu un mesaj dur către alegătorii care au decis să-și dea votul „bandiților și mincinoșilor”.

Foto: UNIMEDIA

Mesaj pentru alegători:

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a desfășurat o campanie corectă. Noi nu am promis nerealizabilul, nu am mințit, nu am încercat să intimidăm alegătorii sau să-i mituim.

Nu am folosit resursele administrative, nu am solicitat sprijin din afară. Programul nostru a fost construit pe obiectivele și principiile permanente și neschimbate - păstrarea și consolidarea statalității și independenței Republicii Moldova; construirea unui stat de bunăstare și a unei societăți echitabile;

De ce ați decis să-i votați pe cei care 10 ani și-au bătut joc de voi, au jefuit miliarde, v-au forțat să părăsiți țara. De ce ați ales să vă vindeți voturile pentru pungi, concerte, bani, vodcă? Nu înțelegeți că aceste daruri sunt din mâinile celor care vă jefuiesc?

Nu ați vândut votul. Ați vândut viitorul. Viitorul țării noastre, Moldova. V-ați vândut viitorul și viitorul propriilor copii.

Prin urmare, să nu vă mai plângeți când veți muri de foame, veți îngheța și muri. Când, după ce ați ajuns pe ultima linie, alergați de unde priviți ochii din Moldova. Voi ați condamnat țara la acest dezastru, oferind voturile bandiților și mincinoșilor.

Mulțumim celor peste 50 de mii de alegători care nu au cedat tuturor promisiunilor și banilor, dar și-au dat votul pentru singura forță politică capabilă să dezvolte Moldova și să facă o viață demnă oamenilor. Noi, comuniștii, vom continua lupta împotriva regimului anti-popor și a regimului inuman. Nu vom renunța!

De menționat că PCRM a fost principalul partid care a guvernat Republica Moldova în perioada 2001–2009. În aceeași perioadă, liderul formațiunii, Vladimir Voronin, a exercitat funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pe parcursul celor 24 de ani de activitate, Partidului Comuniștilor s-a aflat la conducerea țării circa 8 ani și jumătate, fiind al doilea partid politic care a guvernat de unul singur statul independent Republica Moldova. Fracțiunea parlamentară a PCRM a obținut 21 de mandate la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.


Pub