Primăvara a venit la Grădina Botanică din Capitală. Cactușii au înflorit în culori calde, datorită temperaturilor înalte

large
Foto: weheartit.com

Datorită temperaturilor înalte, din ultima perioadă, au început să înflorească cactușii. La Grădina Botanică sunt peste 900 de specii de cactuși, o parte dintre care a înflorit deja. Sunt printre primele plante decorative care înfloresc primăvara.

Deși plantele nu sunt pretențioase, specialişitii spun că, pentru a ne bucura cu florile lor minunate, acestea trebuie îngrijite. Din păcate, însă, ele rezistă doar câteva zile. „În primul rând încep să înflorească plantele din genul mamelare. Perioada cea mai abundentă de înflorire a cactuşilor este sfârşitul lunii martie, aprilie, mai, dar durata de înflorire este cam scurtă, o zi două, trei”, a explicat Valentina Țîmbalî, şef laboratorul de plante de teren protejat din Grădina Botanică.

Tot ce le trebuie catuşilor este un substrat nisipos, iar dacă vei uita să-i uzi le va face bine. „În condiţii naturale cresc pe soluri foarte sărace, deci în pietre, în nisip. Plantele suculente au nevoie de foarte multă lumină, chiar de soare direct“, a menţionat Valentina Țîmbalî. Cei care îşi cresc cacuşii acasă lîngă un computer, fac o mare greşeală, spun specialiştii.

Cei mai mari cactuși de la Grădina Botanică măsoară în jur de patru metri şi sunt gata să înflorească. Din toată colecţia de cactuşi de la Grădina Botanica peste 200 fac fructe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente