(foto, video) Lista celor 8 politicieni cu experiență pe care nu îi vom vedea în actualul Parlament

jfgjh

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare din 2019, următoarea legislatură se va crea în lipsa unor deputați fără de care politica moldovenească este greu de închipuit. În primul rând vorbim depsre Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu și meme-ul principal al politicii moldovenești, Constantin Țuțu.

Cu această ocazie, echipa #diez a realizat un top cu cei mai memorabili deputați care s-au remarcat într-o oarecare măsură în viața politică din Republica Moldova. Și da, în 2019, începem să scriem istorie cu fracțiuni și deputați noi (relativ noi).

#Mihai Ghimpu (PL)

Sputnik / Miroslav Rotari

A fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 28 august 2009 – 28 decembrie 2010 și a asigurat interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova între 11 septembrie 2009 și 28 decembrie 2010. Din 1998 până în 2018 a fost Președinte al Partidului Liberal.

PL a acces pentru prima oară în Parlament în anul 2009, după alegerile ordinare din luna aprilie a aceluiași an, acumulând 13.13% (15 mandate).

(video) Hai să ne jucăm: Pasărea pe limba ei piere. Ghicește căror politicieni le aparțin următoarele perle

#Vladimir Voronin (PCRM)

Vladimir Voronin este președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2009 și fost președinte al Republicii Moldova, timp de 8 ani (4 aprilie 2001 – 11 septembrie 2009).

PCRM este un partid politic de stânga din Republica Moldova, prezent în Parlamentul Republicii Moldova fără întrerupere din anul 1998.

(video) Hai să ne jucăm: Pasărea pe limba ei piere. Ghicește căror politicieni le aparțin următoarele perle

#Elena Hrenova (PSRM)

Era deputată în Parlament din decembrie 2014. Face parte din Comisia parlamentară pentru protecție socială, sănătate și familie. Elena Hrenova a devenit cunoscută în urma unui interviu în care declara să vorbește limba moldovenească și că nu înțelege de ce noi trebuie să vorbim limba română. Mai mult, ea a spus că frecventează cursrurile de limba de stat.

De asemena, s-a remarcat și printr-un stil de vestimentație neobișnuit. La o ședință a venit cu „cușma lui Guguță” și a stat cu ea pe cap întreaga zi.

#Alina Zotea (Partidul Liberal)

Sputnik / Miroslav Rotari

Din 4 septembrie 2015 a exercitat funcția de deputată în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a în cadrul fracțiunii Partidului Liberal. A fost una dintre cele mai vocale deputate în Parlament, care critica guvernarea PDM.

#Constantin Țuțu (Partidul Democrat)

Din 29 decembrie 2014 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul fracțiunii PDM. În cadrul ședințelor primare, Țuțu s-a remarcat de nenumărate ori prin exprimări greșite în limba română și printr-un nivel de citire foarte slab. Mai mult, este printre puținii politicieni care a devenit în scurt timp subiectul al mai multor meme-uri.

Evident, cel mai memorabil video cu ex-deputatul Țuțu a fost cel unde vorbește despre Trenerovkă și Obed.

(video) Hai să ne jucăm: Pasărea pe limba ei „perle”. „Mutra lui Dodon îi ca o tobă”

#Marian Lupu (Partidul Democrat)

A deținut funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova între 2005—2009 (PCRM), a fost Președinte interimar al Republicii Moldova între anii 2010—2012. Între anii 2009-2018 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova (PDM).

S-a remarcat prin mai multe acțiuni și declarații controversate în perioada 2010-2018.

În 2011, în calitate de Președinte al Parlamentului a rostit un cuvânt necenzurat.

În 2013 s-a bătut cu Grigore Petrenco, în Parlament.

Iar în 2015, și-a închipuit că schiază pe un munte.

(video) Hai să ne jucăm: Pasărea pe limba ei „perle”. Ghicește căror politicieni le aparțin următoarele afirmații

#Valeriu Ghilețchi (Grupul Parlamentar Popular European)

A fost deputat între anii 1998-2001 (Partidul Forţelor Democratice), iar din 2009 a deținut funcția de deputat pe listele PLDM. În 2016 a fost exclus din partid și a aderat la Grupul Parlamentar Popular European. Din luna decembrie, 2017  a fost vicepreședinte al Parlamentului.

(video) Hai să ne jucăm: Pasărea pe limba ei piere. Ghicește căror politicieni le aparțin următoarele perle

#Oleg Reidman (PCRM)

Este membru fruntaș al PCRM, care între anii 2002 și 2009 a îndeplinit funcția de consilier pe probleme economice al Președintelui Republicii Moldova Vladimir Voronin, iar din 2009 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova în patru legislaturi consecutive (aprilie-iulie 2009, iulie 2009-2010, 2010-2014, 2014-2018).

(video) Hai să ne jucăm: Pasărea pe limba ei „perle”. „Era și doamna asta cu pampersurile, Buliga” 

Hai să ne jucăm: Ediție specială. Ghicește căror politicieni le aparțin următoarele afirmații

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente