/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Pe cine susțin independenții? Groza nu va negocia cu PSRM, Oleinic a plecat la tratament, iar Melnic nu a oferit comentarii

missing
26 februarie 2019, ora 18:20

În timp unii comentatori politici sugerează că cei trei candidați independenți, care au acces în Parlament de pe circumscripții, se vor alătura Partidului Democrat, nu este clar cum vor proceda aceștia. Colegul meu, Sergiu Niculiță, a discutat cu toți trei încercând să afle ce planuri au pentru noul Parlament. Din ei, doar Ion Groza de la Cahul a acceptat să vorbească. Spune că nu a fost contactat de nimeni, deocamdată. Alt deputat ales pe una din cele două circumscripții din regiunea transnistreană se află la tratament, iar cel de-al doilea a declarat că este ocupat și nu poate vorbi.

Ion Groza va ajunge în Parlament ca deputat independent dupa ce a câștigat cursa electorală în circumscripția 43, Cahul. Acesta a acumulat cu aproape 3 procente mai mult decât contracandidatul socialist. Proaspătul parlamentar nu știe deocamdată pe cine va susține, dar este categoric împotriva celor din PSRM.

Nu am primit nicio invitație la vreun dialog, sau la vreo consultare sau discuție de la nicio forță politică. Eu mereu am fost de orientare proeuropeană. Deci, dumneavoastră cu cine ați fi gata să discutați? – Eu nu voi face coaliții, nu  voi discuta cu socialiștii nu voi putea să fac coaliție cu dânșii. Dar în primul rând eu vreau să discut un lucru cu acei care vor ține cont de interesul celor din sudul țării, care au fost mai marginalizați, după opinia mea”, Ion Groza, deputat independent ales.

Groza consideră însă că partidele mari ar trebuie să-și consulte electorarul până a face alianță.

Ar fi fost foarte important ca cei din partide politice  are astăzi sunt, și vor schimbare să fie consultat cetățenii, oamenii din teritoriu. Să vină cu altă abordare”, Ion Groza, deputat independent ales.

Un alt deputat independent este Alexandr Oleinic, ales pe circumscripția 47 din regiunea transnistreană. În prezent, acesta se află peste hotare, la tratament.

Eu sunt peste hotare și sunt la tratament când am să am timp, am să sun. – Da, dar aveți timp să ne…- Nu răspund poate de două ori la rând…dar asta-i situația, bine”, Alexandr Oleinic, deputat independent ales.

Nu am reușit să aflăm nici planurile de viitor ale celui de-al treilea deputat care a candidat independent și a ieșit învingător pe o altă circumscripție, tot din stanga Nistrului. Viorel Melnic ne-a declarat că se afla intr-o ședință și că nu poate vorbi. Deși am revenit de câteva ori, nu ne-a mai răspuns la telefon. Melnic administrează asociația obștească PRO ORHEI care desfășoară diferite proiecte în orașul în care primar este Ilan Șor. Până în 2015, el a făcut parte din PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram