image
Sursa foto: Jurnal.md

Sute de incidente și nereguli constatate de Promo-LEX la alegerile de ieri

Observatorii Promo-LEX au înregistrat ieri sute de incidente și nereguli la secțiile de vot din țară.

Mai multor persoane le-a fost restricționat procesul de observare liberă în secția de votare.

Totodată, în unele secții de vot lipseau cel puțin unul din următoarele materiale: listele electorale, buletinele de vot, ștampila rotundă cu numărul biroului electoral, ștampilele cu inscripția „Votat”, „Anulat”, ștampila specială „Alegeri 24.02.2019” și sigilii pentru urne de vot.

Au existat și mai multe acte de violență sau intimidări ale alegătorilor.

Observatorii Promo-LEX au înregistrat și cazuri în care se făcea agitație electorală sau PR negru chiar la intrare sau în incinta secției de votare pentru a determina alegerea votanților.

Transportarea organizată a alegătorilor cu autocare, microbuze sau alte unități de transport deasemnea se numără printre neregulile depistate de observatorii Promo-LEX.

În același timp au fost înregistrate și 14 cazuri de prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare. IOar în 36 de cazuri s-a fotografiat buletinele de vot.

Promo-Lex mai semnalează și nereguli privind votarea a unui număr suspicios de mare de alegători cu reședință la una și aceeași adresă. Iar unele urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale.

Vedeți aici lista cu numărul secțiilor de votare unde au fost constatate toate aceste incidente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: