Europarlamentarul Andi Cristea: Va fi o victorie pentru Vest dacă PD și ACUM se vor aşeza la aceeaşi masă şi vor discuta

Europarlamentarul social-democrat Andi Cristea a venit cu o reacție după ce au fost afișate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Cristea susține că PD și blocul ACUM ar trebui să facă coaliție pentru a „salva” cursul european al Republicii Moldova.

Foto: Facebook

„Rezultate aproape finale în R. Moldova: o înfrângere pentru Est, o victorie pentru Vest şi pentru Republica Moldova dacă cei doi piloni ai europenismului - PDM şi ACUM - se vor aşeza la aceeaşi masă şi vor discuta.

Coaliţia este singura soluţie viabilă pentru a depăşi ceea ce noi numim „hung parliament" (legislativ blocat) şi a debloca rezultatul printr-o majoritate serioasă, a cărui cel mai mic numitor comun trebuie să fie reformele europene şi bunăstarea cetăţenilor”, a scris Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Cristea a ținut să felicite Partidul Democrat din Moldova cu ocazia victorii obținute.

Andi Cristea / Sursa:captură

Potrivit rezultatelor preliminare oferite de CEC, pe circumscripția uninominală PDM a obținut 23,86%, iar ACUM - 26,41%.


Pub