(video) Dorin Chirtoacă: „Noi am fost pregătiți pentru acest rezultat. Știam că vom fi taxați pentru alianța din 2016”

Noi am fost pregătiți pentru acest rezultat. Stiam că vom fi taxați pentru alianța din 2016. Declarația aparține liderului PL, Dorin Chirtoacă, privind rezultatele PL-ului în alegerile parlamentare din 24 februarie.

„Oricât de dur ar părea tabloul pentru cetățenii RM, acesta este un punct de început pentru a înfăptui Unirea. Din păcate, oligarhia și grupările politico-criminale au ajuns ră reprezite majoritatea voturilor cetățenilor RM Steaua Unirii abia răsare...Aceste alegeri nu pot fi consideratate libere și corecte.

Moldova nu mai are instituții care să funcționeze...Bătaia de joc din partea lui Plahotniuc abia acum începe. Ei sunt pregătiți pentru a se răzbuna. Partidul Liberal își continue lupta.

În anii următori, Unirea va crește. Astfel, Moldova va ieși din impasul în care se află.

Noi am fost pregătiți pentru acest rezultat. Stiam că vom fi taxați pentru alianța din 2016, dar ne-am asumat curajul. Nu am dorit să ne ascundem. Este necesar să stai cu demnitate în fața oamenilor”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unui briefing de presă.

De menționat că aflați din 2009 în Parlament, PL-ului nu i-a ajuns 4,81% pentru a deveni o fracțiune a noului Legislativ.

La alegerile parlamentare din aprilie 2009 Partidul Liberal obține 13,13 % de voturi și 15 mandate în Parlament. La alegerile anticipate din iulie 2009, PL a acumulat 14,68 la sută din sufragii și este reprezentat în Parlament de 15 deputați.

La alegerile parlamentare din 2010, PL a obținut 9,96% din voturi și 12 mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. După alegeri, la 30 decembrie 2010, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova au demnat acordul de constituire noii majorități parlamentare - Alianța pentru Integrare Europeană II. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 formațiunea obținuse 13 mandate. PL s-a aflat la guvernare între 2009–2013 și 2015–2017.


Pub