Vlad Plahotniuc: PDM este gata să înceapă negocierile cu partidele și independenții care trec în Parlament

„PDM este gata să înceapă negocierile cu partidele și independenții care trec în Parlament, pentru a le oferi cetățenilor o majoritate parlamentară și un guvern funcțional”, a declarat astăzi la un briefing liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

El a menționat că democrații își doresc ca prima discuție să aibă loc „chiar zilele acestea, așa cum este firesc” și speră ca această întâlnire să fie cât mai productivă.

„Vrem să participăm la negocieri responsabile, deci vom merge la aceste negocieri cu un obiectiv foarte clar și anume: de a continua lucrurile bune pe care am început să le facem pentru cetățeni și de a continua dezvoltarea și modernizarea Moldovei pe modele existente de succes”, a declarat Vlad Plahotniuc.

El a mai spus că democrații nu au orgolii, resentimente, prejudecăți. „Noi vom merge la aceste negocieri și vom pune în prim plan nu diferențele doctrinare, dar interesele cetățenilor, pentru a le oferi o guvernare competentă, aptă să le facă viața mai bună”, a adăugat politicianul.

În context, liderul PDM a prezentat și calculele preliminare ale scrutinului parlamentar. Potrivit lui, PSRM obține 33 de mandate în viitorul Parlament, PDM -31 de mandate, blocul ACUM – 27 de mandate, Partidul ȘOR – 7 mandate, iar candidații independenți – 3 mandate.