OccupyGuguță organizează marșul civic: Așa sună democrația// VIDEO

Membri comunității OccupyGuguță organizează în centrul capitalei un marș cetățenesc, pașnic și fără culoare politică. Ei merg în marș, cu pancarte și tobe, de la Cafeneaua „Guguță” (Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfînt) – str. 31 August 1989 – str. V. Alecsandri (CEC) – bd. Ștefan cel Mare și Sfînt – Cafeneaua „Guguță”.

Membrii comunității au declarat că  vor să arate că oamenii pot să se mobilizeze. Să fie uniți, solidari și rezistenți: „Așa vrem să arătăm că opinia cetățenilor contează”.

Vrem să arătăm nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri deja incorecte – bazate pe un sistem adoptat ilegal și convenabil guvernării corupte și complicilor lor, discreditate prin corupție electorală, cadouri și concerte din bani dubioși, utilizarea resurselor administrative, intimidare, șantaj, justiție arbitrară, instituții capturate (CEC, Curtea Constituțională, Procuratură, judecătorii)”, au declarat organizatorii acțiunii.

Membrii comunității au declarat că protestul va urma trei principii de bază: este non-violent, este fără culoare politică și este civic.

Eu spun că văd acest protest ca un instrument de manifestare a poporului, o exercitare a drepturilor cetățenești în apărarea acestor drepturi și nu o piesă din vreo strategie politică a partidelor și politicienilor.

„Vom protesta ca cetățeni, nu ca opoziție. Încurajăm participarea tuturor cetățenilor nemulțumiți de felul incorect și manipulator în care s-a desfășurat campania electorală din Republica Moldova”, au mai spus cei de la OccupyGuguță.