Image-Description
Ultima oră: CEC a declarat VALABIL referendumul inițiat PD
Politic 25 februarie 2019, 13:10 | 5638

Referendumul consultativ inițiat de PD, privind reducerea numărului de deputaţi, de la 101 la 61, şi posibilitatea ca cetăţenii să poată retrage mandatul deputatului, a fost declarat valabil de Comisia Electorală Centrală. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de șefa CEC, Alina Russu.

„Putem să declarăm valabil referendumul, reieșind din faptul că o treime din numărul persoanelor înscrise în liste au participat la acest exercițiu, adică 39% din alegători”, a precizat Russu.

Potrivit CEC, acestea sunt rezultate preliminare, pentru că încă nu toate procesele verbale au fost prelucrate.Însă din cele care au fost procesate deja, datele arată în felul următor:

La întrebarea „Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61?”, 730 de mii de alegători au votat „pentru”, iar 260 de mii - „contra”.

Iar la întrebarea „Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca din funcţie deputaţii, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile lor?”, 790 de mii au votat „pentru”, iar 200 de mii - „contra”.

Opinia ta contează. Comentează!