Green Book, cel mai bun film din 2018
Externe 25 februarie 2019, 16:00 | 2133

Marele câştigător al ediţiei de anul acesta a galei premiilor Oscar este lungmetrajul „Green Book". Cel mai bun regizor este Alfonso Cuaron, care a turnat filmul „Roma”, iar cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Rami Malek, care l-a jucat pe Fredie Mercury în lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”.

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles, a spart noi bariere în ceea ce priveşte diversitatea la Hollywood, mai ales pentru persoanele de culoare.

Povestea unei prietenii mai puţin obişnuite între un pianist de culoare şi un tip dur, de origine italiană, care îşi afişează xenofobia fără rezerve, ''Green Book'', un road-movie inspirat dintr-o poveste adevărată, în regia lui Peter Farrelly, a fost recompensat duminică cu mult râvnitul Oscar pentru cel mai bun film, notează agenția AFP, potrivit Agerpres. Pelicula, a cărei acţiune se desfăşoară în America anilor '60, a fost nominalizat la cinci categorii, printre care şi cea pentru cel mai bun actor în rol secundar, câştigată de Mahershala Ali, care îl interpretează pe muzicianul Don Shirley. Viggo Mortensen, care s-a îngrăşat 20 de kilograme pentru a intra în pielea personajului Tony Vallelonga, şoferul şi garda de corp a lui Don Shirley, a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor, dar nu a fost desemnat câştigător.

Trofeul a fost luat de către Rami Malek, pentru partitura din Bohemian Rhapsody.

Opinia ta contează. Comentează!