(foto) Noul TECHART GTstreet RS – un Porsche 911 Turbo S cu tuning de aproape 150000 de euro

Atelierul de tuning TECHART a pregătit pentru a prezenta la Salonul Auto de la Geneva noul său punct de referință în segmentul super sport. Noul TECHART GTstreet RS este un proiect bazat pe modelul 911 Turbo S de generaţie anterioră şi va exista în doar 10 exemplare.

Automobilul performant a primit un nou bodykit cu proprietăţi aerodinamice avansate, format din mai multe panouri realizate inclusiv din fibră de carbon forjată cu textură expusă la vedere. Acesta permite o accelerarea laterală remarcabilă și oferă un nivel ridicat de siguranță de conducere la toate vitezele.

Bara de protecţie frontală cu un spoiler din carbon și cu o buză activă optimizează fluxul de aer la coolerele cu apă și ulei prin prize suplimentare și o priză de aer centrală. Benzile LED sunt încadrate în nişte cadre de aer din carbon, care arată izbitor. Prizele de aer poziționate lateral oferă o forță de tracțiune suplimentară și afectează pozitiv coeficientul de rezistenţă.

În mod dinamic conturat, capota din fibră de carbon forjată este unică pentru fiecare GTstreet RS, asta pentru că poartă şi numărul de ordine al maşinii, aplicat cu lac lucios şi transparent. De asemenea, noua capotă conţine două prize de aer de tip NACA, prin care se furnizează aer pentru răcirea suplimentară a sistemului de frânare, fără a influența negativ coeficientul de rezistenţă.

Aripile din faţă sunt făcute din carbon, iar însăşi arcurile roţilor sunt ventilate prin nişte prize de aer sub forma unor branhii, la fel făcute din fibră de carbon. Ele disipă căldura generată de forțele de frânare și reduce fenomenul de ascensiune aerodinamică a punţii din faţă. Pragurile laterale din carbon conectează armonios extensii frontale și posterioare ale arcurilor.

Prizele de aer din partea posterioară sunt la fel fabricate din fibră de carbon cu design forjat. Cea de pe capacul ce acoperă motorul, precum şi cele care urmează pe lateral imediat după portiere, servesc pentru o mai bună alimentare cu aer a motorului și pentru ca fluxurile de aer să circule mai eficient prin intermediul intercooler-elor.

Spoilerul spate activ asigură o forţă de apăsare mai mare pe puntea spate. În modul Performance, elementul se extinde și se reglează cu 15 grade. Difuzorul din spate proeminent completează conceptul aerodinamic al lui GTstreet RS.

Apropo, geamurile laterale şi luneta sunt realizate din sticlă rezistentă Corning Gorilla Glass. De asemenea, difuzorul înconjoară un alt punct culminant, cele patru terminaţii din titan a eşapamentului sport. TECHART folosește o reglare pneumatică cu supapă controlată continuu pentru controlul celorlalte supape din cele patru fluxuri. Acest lucru optimizează contrapresiunea în funcție de diferite condiții de încărcare și evită simultan frecvențele sonore nedorite.

Vezi şi: (video) Cel mai puternic Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid a fost făcut de atelierul TECHART

Alcantara, piele și ca material nou – lâna autentică. Trei materiale care formează interiorul acestei maşini. TECHART nu a lasat nici un detaliu neatins. Orientarea spre performanță a interiorului numit Club Sport este caracterizată de: volanul nou sport şi cu marcaj la ora 12, scaunele sportive, centurile de siguranță în 6 puncte, cuşca de protecţie și mânerele de deschidere a uşilor care sunt făcute dintr-un material textil.

Covorașele de podea, planşa de bord, tunelul central, consola centrală, parasolarele, montaţii şi tavanul sunt acoperite cu Alcantara. Panourile uşilor și scaunele sunt acoperite cu o combinație de piele, Alcantara și lână, cu un design tipic GTstreet RS. Utilizarea de “lână virgină” este o noutate în programul atelierului pentru segmentul sportscar. Materialul natural este extrem de robust, ușor de curățat şi e ingnifug (practic neinflamabil). Mai presus de toate, țesăturile de înaltă calitate asigură un efect unic tactil și vizual.

Ca şi toate materialele, părţile de la interior sunt de asemenea pictate personalizat în funcție de dorinţa fiecărui client. Acestea includ, de exemplu, comutatorul modurilor de rulare de pe volan, deflectoarele de aerisire și reglajele, levierul PDK şi suprafaţa care îl înconjoară și chiar comenzile de ajustare electrică a scaunelor. Logoul GTstreet RS este vizibil pe cadranul central al panoului de bord în culoarea personalizată, pe pragurile uşilor și gravat pe pedalele sport. O insignă cu numărul de serie certifică autenticitatea și exclusivitatea maşinii.

Apropo, pentru fiecare client, TECHART îi va oferi drept bonus o colecție de accesorii realizate manual. O cască de curse cu o husă potrivită, precum și o geantă pentru păstrarea la bord a documentelor este potrivită şi cusută pentru fiecare proprietar de GTstreet RS, în materialele și culorile selectate. La fel ca mașina în sine, accesoriile arată numărul de serie al vehiculului.

Vezi şi: (foto) TECHART GTsport 1 of 30 – pachet de performanţă exclusiv pentru Porsche 911 Turbo S

La capitol tehnic, aflăm că a fost aplicat un TECHART Powerkit TA 091/T3.1, care, pe lângă chip tuning, presupune şi instalarea unor noi tipuri de turbo compresoare special dezvoltate VTG. Drept rezultat, puterea totală a crescut de la 580 la 770 CP, iar cuplul maxim de la 750 la 920 Nm!

Noile caracteristici dinamice sunt: acceleraţie 0-100 de km/h în doar 2.5 secunde în mod Sport Plus, 0-200 de km/h în 8.1 secunde în mod Sport Plus şi o viteză maximă limitată electronic la 340 de km/h!

Noul GTstreet RS va rămâne în contact cu drumurile cu un set de roţi care măsoară 265/35 ZR 20 pe faţă şi 325/30 ZR 20 pe spate. Jantele forjate de 20 de inci TECHART Formula IV vin cu un dispozitiv de blocare centrală și sunt acoperite cu un set de anvelope omologate pentru a fi utilizate pe drumurile publice.

“Pentru utilizarea pe drumurile publice, viteza maximă a lui GTstreet RS este limitată electronic la 340 km/h, fapt care este determinat de legislaţie. Cu toate acestea, pe un poligon de teste de mare viteză și echipată cu anvelope sport special omologate, maşina poate atinge viteze de aproximativ 360 de km/h”, a declarat Steven Ratz, CEO tehnic la TECHART Automobildesign.

La Salonul Auto de la Geneva, TECHART va folosi această maşină pentru a oferi o perspectivă asupra unei noi opţiuni stilistice. Inele Aero realizate din fibră de carbon forjată reduc turbulențele de aer pe roți și de asemenea sunt menite să protejeze mecanismele de frânare de mici pietre.

Opţional, atelierul TECHART mai oferă, de asemenea, mai multe opțiuni pentru șasiu, cum ar fi: o suspensie coilover compatibilă PDCC şi sistemul TECHART Noselift care ridică puntea din faţă cu 60 de mm deasupra solului pentru o depăşire mai uşoară a bordurilor şi limitatoarelor de viteză.

Acum despre preţurile standard, care pot varia în funcţie de preferinţele clientului şi care includ TVA, instalare şi vopsire:

  • TECHART GTstreet RS aerodynamic bodykit – 57.900 de euro
  • opţiunile de şasiu TECHART cu sistemul TECHART Noselift – 5.235 de euro
  • setul de jante forjate TECHART Formula IV Race – 7.985 de euro
  • TECHART Performance Powerkit TA 091/T3.1 – 32.900 de euro
  • TECHART GTstreet RS Clubsport Interior – 39.500 de euro

Vezi şi: (foto/video) TECHART prezintă groaza decapotabilelor: Noul GTstreet R Cabriolet

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/