(foto) SEAT a prezentat la Mobile World Congress un concurent pentru Renault Twizy

Înce

Începând de astăzi şi până joi, în Barcelona se desfăşoară Mobile World Congress, un eveniment în care marii producători de dispozitive electronice sau smartphone-uri îşi prezintă cele mai noi inovaţii.

La acesta pot participa şi constructorii auto, aşa cum se întâmplă mai des la CES în Las Vegas, iar pentru că are loc “acasă” SEAT a decis să nu piardă o astfel de oportunitate.

Marca a prezentat pe standul organizat în unul dintre pavilioane conceptul unui electromobil compact conceptual numit Minimó, care este calificat drept un rival mai avansat pentru Renault Twizy, orientat pentru o mai mare mobilitate în zonele urbane.

Din punct de vedere conceptual este acelaşi Twizy: o mașină de dimensiuni mici şi cu o caroserie închisă, dedicată transportul a două persoane, înregistrată legal ca un cvadriciclu uşor și care ocupă un loc de parcare similar unei motociclete.

Dimensiunile lui Minimó sunt puțin mai mari decât ale unui Twizy: în lungime are 2.5 metri comparativ cu 2.34 metri, iar în lăţime măsoară 1.24 în loc de 1.19 metri. Şoferul va avea la dispoziţie un scaun în toată regula, în timp ce în spatele său va exista un altul mai simplu pentru un eventual pasager sau care poate fi folosit drept platformă pentru bagaje.

Încă o diferență importantă este afişajul color în loc de unul monocrom: acesta încorporează atât un panou de bord, cât şi un sistem multimedia, cu suport al unui modem 5G şi a interfeţei Android Auto care este respectiv compatibilă cu populara aplicaţie Waze.

Se presupune că SEAT Minimó va stârni interesul operatorilor de car sharing pentru sistemul multimedia este inițial proiectat pentru utilizare maximă în acest sens. Mai mult, pe baza informaţiilor din contul personal al unui utilizator, sistemul electronic va putea chiar să limiteze automat viteza maximă: 45 km/h pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 16-18 ani sau maxim 90 de km/h pentru persoanele care au atins majoratul.

Dezvoltatorii de la SEAT au anunțat că sunt gata să instaleze pe acest vehicul un sistem de pilotare automată de nivel patru, la nevoie, însă mai interesantă este o altă posibilitate. Conceptul rar când va sta la încărcat lângă terminale sau staţii, deoarece designul construcției îi permite înlocuirea rapidă a bateriei goale cu una complet încărcată.

Printre alte informaţii dezvăluite se numără autonomia, care poate creşte la peste 100 de kilometri.

La momentul de faţă Minimó rămâne doar un vehicul conceptual, însă SEAT va colecta opinii și feedback-uri de la potențialii viitori clienţi pentru a-l rafina şi a-l face cel mai interesant de pe piaţă. Un termen limită nu a fost anunţat.

Apropo, dacă nu aţi ştiut, compania SEAT a fost desemnată în interiorul grupului VW drept lider la capitolul “posibilități de mobilitate”, motiv pentru care a şi fost creat un nou laborator IT în care se va crea software pentru car sharing şi alte servicii de închiriere.

SEAT Minimó concept va fi demonstrat şi la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: Electromobilul compact Renault Twizy poate fi cumpărat oficial şi în Moldova! Iată cât costă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/