/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/INFOGRAFIC/ Cum vor fi distribuite cele 101 de mandate de deputat între cele 4 partide câștigătoare ale alegerilor

missing
25 februarie 2019, ora 17:55

În viitorul Legislativ vor ajunge 101 de deputați, dintre care 50 au fost aleși pe listele partidelor politice și alți 51, pe circumscripții uninominale. Totuși, dintre cei 51 de deputați care vor prelua funcțiile în urma voturilor din circumscripțiile uninominale, doar trei sunt candidați independenți, iar alți 48, sunt exponenți ai formațiunilor politice, aceleași formațiuni care au câștigat cele mai multe voturi și pe circumscripția națională.

Cei mai mulți deputați din viitorul Legislativ vor fi socialiști – 35 la număr; alți 30 vor fi democrați, 26 – de la ACUM DA PAS și șapte – de la Partidul ȘOR, alți trei parlamentari vor fi independenți. Astfel, niciun partid sau bloc electoral nu a acumulat un număr suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.

Sursa: Alegeri.md

La alegerile parlamentare din acest an au participat circa 1,4 milioane de cetățeni cu drept de vot, rata de participare fiind de 49,22%. Anul acesta pentru prima oară alegerile au avut loc în baza unui sistem electoral mixt. Alegerile vor fi considerate valide doar după ce se va expune Curtea Constituțională.

Vezi și:

ADEPT: Numele celor 101 deputați care ar putea forma componența viitorului Legislativ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram