/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Perdanții alegerilor parlamentare. Monica Babuc a pierdut lupta pe circumscripția Ialoveni. „Nu renunț!”

missing
25 februarie 2019, ora 18:33

Unii concurenți pe circumscripțiile uninominale, care pretindeau să aibă victoria la picioare, au suferit înfrângere. Democrata Monica Babuc a pierdut la Ialoveni, asta chiar dacă a inaugurat o linie de troleibuze. Și Constantin Țuțu de la PDM a fost învins de candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase. Sportivul pare să nu mai facă parte din noul Parlament, întrucât nu a fost inclus pe lista partidului. Și în taberele altor partide au fost înfrângeri surprinzătoare.

Frumoasa și minunata colegă, Monica Babuc. –Mulțumesc, dle Candu, pentru aprecieri generoase”, Andrian Candu.

Deși a desfășurat o campanie plină în evenimente publice, lansând, alături de primarul de Ialoveni, chiar și o linie de troleibuze, Monica Babuc nu a reușit să-i convingă pe toți alegătorii să o voteze. Pentru ea și-au dat votul aproape 35 la sută din cei care au participat la sufragii. Astfel, democrata a pierdut în fața lui Liviu Vovc, candidatul blocului ACUM. Acesta a luat cu aproape 8 la suta mai mult, ieșind învingător. După aflarea rezultatelor, democrata a scris pe pagina sa de Facebook că nu renunță la luptă. Monica Babuc va fi totuși deputat, ea fiind pe poziția a cincea pe lista PDM. Un alt perdant al alegerilor este și democratul Contantin Țuțu. Luptătorul, la fel, părea sigur de succesul său pe circumscripția 33 din Capitală, fiind lăudat de colegul său de partid, Andrian Candu, într-o intervenție live, susținută cu două ore până la închiderea secțiilor.

Peste noapte însă rezultatele au arătat că Țuțu a fost înfrâns de contracandidatul său, Andrei Năstase. Cofondatorul blocului ACUM a acumulat cu 17 la sută mai mult decât democratul. Se pare că sportivul nu se va regăsi în noul Parlament și asta pentru că nu a fost inclus pe lista partidului, propusă la alegeri. L-am sunat să vedem ce planuri are de viitor, însă Țuțu ne-a ignorat apelurile. Tot în municipiu, deja pe circumscripția 32, a fost înfrâns liberalul Dorin Chirtoacă. Fostul primar general nici măcar nu se află în top trei, conform rezultatelor alegerilor. Cele mai multe voturi au fost pentru candidatul blocului ACUM, Mihail Popșoi.

„A fost un vot pentru emblemele partidelor aflate pe val”, Dorin Chirtoacă, președintele PL.

Candidatul blocului ACUM a devansat-o chiar și pe Nina Costiuc, primărița de ani buni în Budești, care a candidat din partea democraților. Deși a fost vizibil în această campanie, organizând întruniri cu locuitorii sectorului Ciocana și cu publicitate inclusiv pe facturi, Chiril Gaburici i-a cucerit doar pe 13 la sută dintre alegători. L-am telefonat pentru o reacție, dar a declarat că este ocupat.

– Pot eu să revin mai târziu că sunt ocupat. –Într-o oră? –Revin eu când mă eliberez”, Chiril Gaburici, Ministrul Economiei, Degrevat din funcție.

Un alt perdant pe circumscripțiile din Capitală este candidatul partidului Șor, Petru Jardan, lansat în cursă în timpul unui concert de amploare, la care a cântat Stas Mihailov. Acesta a acumulat doar 11 la sută din voturile exprimate. Rămânem tot în Capitală, pe circumscripția 26, unde a pierdut fotoliul de deputat, democratul Mihai Stratulat. Medicul a acumulat în jur de 11 la sută dintre voturi, fiind pe locul trei conform rezultatelor.

Eu eram gata pentru orice rezultat. Nu aș spune că am rămas dezamăgit. Noi am lucrat, echipa a lucrat”, Mihai Stratulat, medic pediatru.

La Ungheni, reprezentantul blocului ACUM, Octavian Țîcu, a fost învins de candidata Partidului Democrat. Acesta a luat cu 4% mai puțin decât Ludmila Guzun. Istoricul va accede totuși în Parlament de pe lista blocului. Țicu le-a mulțumit tuturor pentru voturile acordare, arătându-se mândru de ce-a reușit să facă într-o lună de campanie. Și pe cele două circumscripții uninominale din mun. Bălți au fost surprize. Candidații de la Partidul Nostru au pierdut în fața socialiștilor și a comuniștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram