/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Un consilier local din satul Drepcăuți spune că a fost lovit de primarul satului

missing
25 februarie 2019, ora 19:46

Legea pumnului în raionul Briceni. Un consilier local se plânge că a fost bătut ieri de primarul satului Drepcăuți pentru că și-a apărat soția. Femeia ar fi fost impusă să ștampileze buletine de vot în favoarea Partidului Democrat. Aceasta a făcut parte din comisia electorală și avea misiunea să se deplaseze la domiciliile bătrânilor cu urna mobilă. Consilierul a venit astăzi în Capitală pentru o vizită la medicul legist.  

Vasile Proca este consilier local în satul Drepcăuți, acolo unde ieri, în timpul alegerilor, soția sa făcea partea din comisia electorală și se deplasa acasă la bătrâni pentru a-i asigura dreptul la vot. Însă, după amiază, aceasta l-a sunat în lacrimi pe soțul său.

 „M-a sunat și plângea. Eu am întrebat ce se întâmpla, ea mi-a spus că a venit primarul și a început a striga la dânsa și a numit-o cu cuvinte nu frumoase. Am vrut să-l întreb de ce dumneata ai strigat la soția mea. El nici nu m-a ascultat și s-a aruncat asupra mea cu pumnii și m-a lovit în cap, mi-au sărit vreo doi dinți” Vasile Proca, consilier local, satul Drepcăuți.

Bărbatul crede că democratul ar fi urmărit să falsifice votul pentru ca PD să câștige alegerile în localitate. Acum, femeia, doctoriță în sat, riscă să-și piardă funcția.

„Nu era de acord cu întrebarea că mergea de la Partidul Democrat înainte mașina și le spunea pe cine să voteze și numai mergea cu urna și punea asta. Nu dădeau dreptul la oameni să spună pentru cine cu adevărat ei vreau să voteze și primarul a spus că voi nu îmi dați voie să iau voturile câte vreau eu pentru PD”, Vasile Proca, consilier local, satul Drepcăuți.

Îndată după incident, consilierul s-a adresat la sectorul de poliție unde a depus o plângere pe numele primarului. Iar astăzi, acesta venit în Capitală pentru a constata cât de serioase au fost traumele. Medicul legist l-ar fi diagnosticat cu comoție cerebrală.

„Vreo trei ne-au dat, mi-a sărit un dinte. Și capul mă doare și nu știu de la ce. Văd că mi-au dat să mă lecuiesc”, Vasile Proca, consilier local, satul Drepcăuți.

Proca nu a vrut să ne spună din ce partid face parte. Am telefonat atât primarul satului, cât și secretarul acestuia, însă nimeni nu ne-a răspuns. În urma alegerilor parlamentare, în raionul Briceni, în frunte se află PSRM cu peste 12 700 de voturi, după care este urmat de PD cu 8623 de voturi si blocul ACUM cu 2642 voturi. Cazul este cercetat de Poliția locală.

Reporteră: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram