‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriȚările ce fac abuz și utilizează neocotinoidele trebuie luate sub supraveghere de către Comisia...

Țările ce fac abuz și utilizează neocotinoidele trebuie luate sub supraveghere de către Comisia Europeană

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe state membre a Uniunii Europene ignoră interdicția UE privind utilizarea neonicotinoidelor și au emis excepții care le permit agricultorilor să utilizeze aceste produse. Parlamentul European însă și-a exprimat nemulțumirea și a solicitat intervenția Comisiei Europene pentru a lua măsuri împotriva acestor excepții nerezonabile, scrie Topagrar.

În conformitate cu Rezoluția privind utilizarea durabilă a produselor fitosanitare, autoritățile de la Bruxelles se vor lupta activ cu statele membre care „abuzează sistematic” de excepții pentru produsele fitosanitare care conțin neonicotinoide.

De asemenea, Comisia ar trebui să elaboreze obiective obligatorii privind reducerea utilizării pesticidelor și să interzică aplicarea acestora în locuri publice și în apropierea grupurilor de risc, insistă Parlamentul European.

Punerea în aplicare a directivelor UE privind utilizarea durabilă a agrochimiei nu este încă realizată la fel de eficient precum s-a prognozat. Aproximativ 80% din planurile naționale de acțiune nu au furnizat informații concrete pentru a fi posibilă atingerea obiectivelor.

Potrivit parlamentarilor, dezvoltarea și utilizarea alternativelor și a agenților cu un potențial de risc mai scăzut nu a progresat, cerând introducerea unor proceduri mai rapide de înregistrare pentru dezvoltatorii de bioproduse noi, promovând astfel introducerea și răspândirea biopesticidelor în complexul agroindustrial.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›