‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPreședintele Franței: Agricultura UE este ameninţată de divizările interne şi de grupările comerciale rivale

Președintele Franței: Agricultura UE este ameninţată de divizările interne şi de grupările comerciale rivale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a cerut sâmbătă „reinventarea Politicii Agricole Comune (PAC)” pentru a apăra „suveranitatea alimentară” a Europei, transmite Agerpres.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia inaugurării de către şeful statului francez a Salonului internaţional de agricultură, care se desfăşoară la Paris, în perioada 23 februarie – 3 martie.

„Nu ştiu foarte multe despre dificultăţile vieţii de zi cu zi a fermierilor dar, cu toate acestea, văd că lucrurile se îmbunătăţesc, datorită unei mobilizări colective. Toate canalele, toţi cei care lucrează în domeniul agricol trebuie să continue să se mobilizeze”, a declarat Macron.

Acesta susţine că UE este ameninţată de divizările interne şi de grupările comerciale rivale, şi de aceea este nevoie de un buget masiv pentru a apăra obiectivele locului comunitar privind calitatea alimentelor şi protecţia mediului.

Franţa este cel mai mare producător agricol din UE şi principalul beneficiar al Politicii Agricole Comune, care ar urma să fie renegociată anul acesta, pe fondul ieşirii Marii Britanii din UE.

„Agricultura, care a fost întotdeauna un domeniu important în Europa, este astăzi ameninţată”, a declarat Macron.

El a făcut referire la dependenţa UE importurile de proteine din soia, folosite la hrănirea animalelor, şi la majorarea semnificativă a cantităţii de cereale exportate de Rusia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›