Actualitate

Cola sau Pepsi? Cât de bogat ai fi fost dacă ai fi investit acum 10 ani într-una dintre cele două companii

La momentul redactării materialului, preţul unei acţiuni Coca-Cola este de 45,87 dolari. Valoarea de piaţă totală a companiei se ridică la 191,97 mld. dolari, în timp ce preţul unei acţiuni Pepsi este de 116,20 dolari, cu o valoare totală de piaţă de 162,7 mld de dolari, potrivit MarketWatch.com.

În materie de celebritate, ambele băuturi se bucură de reclamă din partea unor figuri foarte cunoscute şi influente. Dacă Cola este susţinută de cel ce este considerat al treilea cel mai bogat om din lume, magnatul american Warren Buffet, Pepsi a avut parte de susţinere din partea unor celebrităţi precum Cardi B, Madonna şi Beyonce în cardul Super Bowl. Se estimează ca datorită evenimentul sportiv din acest an, care debutează pe 3 februarie, americanii vor cheltui peste 15.3 mld. dolari pe mâncare, băutură şi alte produse de acest gen.

Ambele companii s-au afirmat destul de puternic încât să ocupe câte un loc în topul Forbes privind cele mai importante branduri din lume realizat în 2018.

Ivan Feniseth, şeful biroului de informaţii al companiei financiare Tigress Financial Parteners, susţine că cea mai mare problemă a companiei Pepsi este reprezentată de modul în care aceasta se prezintă pe piaţa băuturilor răcoritoare. Feniseth sublinază faptul că răcoritoarea nu înregistrează o creştere a cererilor pe piaţă, fiind obligată să se orienteze către dezvoltarea unor băuturi sportive şi a unor noi arome pentru a rezolva problema.

Ambele companii oferă şi alte produse pe lângă cunoscutele răcoritoare şi continuă să facă achiziţii pentru a îşi diversifica portofoliile. În această direcţie Coca-Cola a realizat în 2018 şase noi achiziţii, printre care se numără şi lanţul de cafenele britanice Costa Caffe. Despre investiţiile din anul precedent, directorul executiv al companiei Coca-Cola, James Quincey, spune că se aşteaptă la o absorbţie a acestora.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *